Top dossiers

Agenda RSS

e-mailen e-mailen
20 januari t/m
0 0000
Uitreiking Automotive Innovation Award

Eerste uitreiking van een nieuwe prijs voor de meest baanbrekende innovatie in automobiliteit. AIAMet de Automotive Innovation Award (AIA) wil men de Nederlandse innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en overheid. De AIA is een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultant. Een onafhankelijke stichting, Stichting Automotive Innovation Award, is verantwoordelijk voor alle operationele werkzaamheden rondom de prijsuitreiking.

Meer info :
www.raivereniging.nl/artikel/activiteiten/automotive-innovation-award.html
29 januari t/m
0 0000
AM-congres Duurzame Mobiliteit

Tijd :
9.30-17.30 uur
Locatie :
Kasteel De Vanenburg, Putten
Meer info :
www.automobielmanagement.nl/amcongres2014/amcongres.php
3 februari t/m
5 februari 2015
Autoprof Gorinchem 2015

Tijd :
15.00-22.00 uur
Locatie :
Evenementenhal Gorinchem
Meer info :
evenementenhalgorinchem.nl
5 maart t/m
6 maart 2015
Masterclass elektrisch vervoer

Dutch-INCERT organiseert op 5 en 6 maart 2015 de tweede editie van de masterclass elektrisch vervoer (EV). Dat gebeurt op de RDM Campus Rotterdam.

Volgens de initiatiefnemers van de masterclass kan Nederland een enorm verdienpotentieel benutten in zijn rol als ‘dé proeftuin voor elektrisch rijden'. Zo is sinds 2008 de werkgelegenheid in deze sector vervijfvoudigd. Daarnaast levert volgens een studie elke elektrisch auto de Nederlandse economie elfduizend euro op.

Aan het woord komen ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs van onder meer de TU Eindhoven, TU Delft, TNO, Hogeschool Rotterdam, RVO, ING, EVConsult en het ministerie van Economische Zaken. Zij praten cursisten bij over de meest relevante kwesties die spelen bij elektrisch vervoer en de transitie naar duurzame mobiliteit. Hoe zorgt bijvoorbeeld een gemeente met de juiste manier van aanbesteden dat er voldoende laadpalen in de openbare ruimte komen te staan? Welke technische en maatschappelijke innovaties bieden kansen voor ondernemers? En hoe is de business case van duurzaam vervoer rond te krijgen?

Locatie :
RDM Campus Rotterdam
Meer info :
www.d-incert.nl/masterclass/

PRODUCT VAN DE MAAND

Autoveiling december  

Het Nieuwe Veilen Klik hierVan onze Partners meer (1)...

Kruizinga BV

Quote van de dag meer (1541)...

Bas van Putten, in

Bas van Putten, in "De Geschiedenisles" over Lancia. Bron: Autoweek Classics.