Top dossiers

Agenda RSS

e-mailen e-mailen
5 maart t/m
6 maart 2015
Masterclass elektrisch vervoer

Dutch-INCERT organiseert op 5 en 6 maart 2015 de tweede editie van de masterclass elektrisch vervoer (EV). Dat gebeurt op de RDM Campus Rotterdam.

Volgens de initiatiefnemers van de masterclass kan Nederland een enorm verdienpotentieel benutten in zijn rol als ‘dé proeftuin voor elektrisch rijden'. Zo is sinds 2008 de werkgelegenheid in deze sector vervijfvoudigd. Daarnaast levert volgens een studie elke elektrisch auto de Nederlandse economie elfduizend euro op.

Aan het woord komen ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs van onder meer de TU Eindhoven, TU Delft, TNO, Hogeschool Rotterdam, RVO, ING, EVConsult en het ministerie van Economische Zaken. Zij praten cursisten bij over de meest relevante kwesties die spelen bij elektrisch vervoer en de transitie naar duurzame mobiliteit. Hoe zorgt bijvoorbeeld een gemeente met de juiste manier van aanbesteden dat er voldoende laadpalen in de openbare ruimte komen te staan? Welke technische en maatschappelijke innovaties bieden kansen voor ondernemers? En hoe is de business case van duurzaam vervoer rond te krijgen?

Locatie :
RDM Campus Rotterdam
Meer info :
www.d-incert.nl/masterclass/
10 maart t/m
0 0000
Bovag Dealercongres 2015

Alleen voor leden van Bovag.

Tijd :
13.00 tot circa 18.30 uur
Locatie :
Evenementencentrum De Kunstmin Dordrecht
31 maart t/m
0 0000
Duurzaamheid

Symposium naar aanleiding van het afscheid van VACO-secretaris Ruud Spuijbroek. Thema wordt toegespitst op de banden- en wielenbranche. Symposium in combinatie met afscheidsreceptie.

Tijd :
Vanaf 15.00 uur
Locatie :
Louwman Museum Den Haag
31 maart t/m
0 0000
Talking Traffic

'Smart mobility on the road', zo luidt de ondertitel van dit congres over de toenemende rol van ICT, nieuwe materialen, optimalisatie van productieprocessen en slimme mobiliteitsoplossingen. In de plenaire ochtendsessie geven drie experts een overview en een visie op de toekomst. In samenwerking met partners wordt het middagprogramma gevuld met lezingen over Powertrain, Virtual Engineering en automotive materials. In het Automotive Center of Expertise Symposium zullen diverse projecten de revue passeren.

 

 

 

Locatie :
Automotive Campus Helmond
Meer info :
www.automotivenl.com/automotive-congress

PRODUCT VAN DE MAAND

Autoveiling  

Het Nieuwe Veilen Klik hierVan onze Partners meer (1)...

Kruizinga BV

Quote van de dag meer (1568)...

Citroen-CEO Linda Jackson in AutoWeek.

Citroen-CEO Linda Jackson in AutoWeek.