Carrière moves/switches

Volvo benoemt aparte directie voor Polestar

Volvo Cars onderstreept het zelfstandig maken van haar ‘performance car’ divisie Polestar met de benoeming van een aparte directie voor dat bedrijf. Polestar wordt voortaan geleid door Thomas Ingenlath, op dit moment senior vice-president design ofwel de ontwerpchef bij Volvo.

Uber baas Kalanick vertrekt helemaal

Oprichter Travis Kalanick van taxirit-specialist Uber is opgestapt als CEO. Kalanick was al voor onbepaalde tijd met ziekteverlof gestuurd maar heeft zijn rol als topman nu helemaal opgegeven. Hij blijft voorlopig nog wel lid van de ‘board’, heeft Uber meegedeeld.

Camiel van Meteren van Hyundai naar Kia

Kia Motors Nederland maakt vandaag bekend dat per 1 juli Camiel van Meteren de vacant gekomen positie van manager retail management zal invullen.

Opvolger Marchionne komt uit eigen gelederen

Fiat Chrysler Automobiles is hard op zoek naar een opvolger voor Sergio Marchionne die zaterdag 65 is geworden en in 2019 af zal treden als CEO. Uit bronnen rond de top van de onderneming valt op te tekenen dat de opvolger in ieder geval uit eigen gelederen zal komen.

Edwin van Tricht directeur Ditzo Schade

Edwin van Tricht (43) is per 1 juli aangesteld als directeur Ditzo Schade. Dit meldt ASR Nederland.

Tavares (PSA) blij met nieuwe Opel-baas Lohscheller

Topman Carlos Tavares van PSA heeft in een persoonlijke verklaring zijn volle steun betuigd aan de nieuwe topman van Opel, Michael Lohscheller.

'Opel-baas Neumann vertrekt zodra overname rond is'

Karl-Thomas Neumann stapt op als baas van Opel zodra de overname door PSA rond is. Dat meldt de autofabrikant vanmiddag. Als alles volgens plan verloopt kan PSA Opel in de herfst inlijven waarna Neumann zijn biezen zal pakken.

Al bijna 9.300 VW-medewerkers met vervroegd pensioen

Bijna 9.300 oudere werknemers van Volkswagen hebben al gebruik gemaakt van de vervroegde pensionering.

PRODUCT VAN DE MAAND

AM 3 maanden gratis proberen?

     Afbeelding abo
groen

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1762)...

Jaco Bijlsma, hoofdredacteur Autovisie

Jaco Bijlsma, hoofdredacteur Autovisie

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN