Carrière moves/switches

Christel Reynaerts benoemd tot CEO Alphabet Nederland

Christel Reynaerts (49) wordt per 1 september chief executive officer bij Alphabet Nederland. Zij volgt hiermee Jorge Bautista op die is gevraagd een nieuwe functie te bekleden bij Used Car Business BMW Group America.

Maaike Aarts nieuwe manager communications & PR bij Kia

Per 1 augustus 2017 is Maaike Aarts benoemd tot manager communications & PR van Kia Motors Nederland. In deze functie is zij samen met haar team verantwoordelijk voor de marketing communicatie én vanaf heden ook voor de PR van de Koreaanse autoproducent. Het team zal op korte termijn nog worden uitgebreid met een ‘PR officer’ om de dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen.

Oliver Stefani nieuwe designdirecteur bij Skoda

Met ingang van 1 september aanstaande wordt Oliver Stefani bij Skoda Auto verantwoordelijk voor design.

Meer dan de helft van directie Audi moet opstappen

Vier van de zeven directeuren van Audi moeten binnenkort opstappen. CEO Matthias Müller van moederbedrijf Volkswagen Groep heeft hen al persoonlijk geïnformeerd. Audi wil de komende ontslaggolf in dit stadium echter nog niet bevestigen.

Apollo-Vredestein vernieuwt verkooporganisatie

Apollo Vredestein gaat haar Europese verkooporganisatie aanpassen met het oog op haar ambitieuze groeistrategie.

Nederlander Amko Leenarts wordt design-baas bij Ford

Ford Europa heeft de Nederlandse ontwerper Amko Leenarts benoemd tot directeur design. Hij wordt verantwoordelijk voor het exterieur en interieur van alle auto’s die worden gebouwd door Ford in Europa, waaronder de kleinere en crossover modellen.

Nederlander Pieter Nota wordt verkoopdirecteur BMW

Pieter Nota (51) wordt per 1 januari opgenomen in de Raad van Bestuur van BMW. De Nederlander wordt daar verantwoordelijk voor de groepsverkoop, het merk BMW en de aftersales.

Dick Tiekstra nieuwe penningmeester Focwa

Dick Tiekstra (66) is door de ledenraad van Focwa gekozen als nieuwe penningmeester van Focwa Schadeherstel. Als penningmeester vormt hij samen met voorzitter Peter Brussel en bestuursleden Carli Pellegrom en Mathijs van Leeuwen, het dagelijks bestuur van Focwa Schadeherstel.