Bij GL Precision, opgericht in 1967 door Gerard van der Leegte (broer van Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep), werken 150 mensen. Alle medewerkers blijven werkzaam bij het bedrijf, dat na de overname verder zal gaan onder de naam VDL GL Precision. De activiteiten van GL Precision, met name op het gebied van hoogwaardige bewerkingstechnologieën, sluiten goed aan bij de bestaande activiteiten van VDL Groep.

In eerste instantie zal 80 procent van de aandelen worden overgenomen. De overige 20 procent gaan de komende vijf jaren ook geleidelijk over naar VDL Groep. Hiervoor is bewust gekozen om zo de betrokkenheid en expertise van de huidige aandeelhouder te behouden.

GL Precision is gespecialiseerd in het vervaardigen van zeer complexe fijnmechanische onderdelen en modules, onder andere voor de semiconductor industrie, de lucht- en ruimtevaart en de optische industrie.

De overname is in goed overleg tot stand gekomen en wordt door beide families als positief ervaren. Gerard van der Leegte: ‘Ik ben van mening dat deze overname goed is voor de verdere ontwikkeling van GL Precision. GL Precision is een kapitaalintensief bedrijf, waarbij het van belang is dat het zich voortdurend aanpast aan nieuwe marktomstandigheden en daar ook adequaat op kan blijven reageren. Onder de vlag van VDL Groep heb ik hier het volste vertrouwen in.’