Ceo Martin Winterkorn van Volkswagen Groep heeft in eerste instantie een kleine slagvaardige projectgroep geformeerd die bestaat uit enkele leden van de raad van bestuur en enkele topmanagers uit de delen van de onderneming, zo zei hij deze week tegen zijn verzamelde managers op een bijeenkomst in Wolfsburg.  De Duitse persdienst dpa  heeft uittreksels van zijn redevoering  in bezit gekregen. De grote baas waarschuwde zijn gehoor met klem: "Je zou erop kunnen vertrouwen dat ons huidige succesmodel eeuwig functioneert. Maar beste collega’s, dat zal het niet doen."  Op de nieuwe uitdagingen zoals de CO2-normen, de e-mobiliteit of de connectiviteit moet het VW-concern vroeg reageren en daarvoor ook de financiële middelen vrijmaken. Maar bij het kernmerk Volkswagen ziet Winterkorn  gevaarlijke achterstanden in de rentabiliteit ontstaan. In navolging van het kernteam wordt een groter team van veertig tot zestig hooggeplaatste managers geformeerd. Dat team moet de zaken verder uitdiepen. "Het doel is de diverse actiegebieden tot in detail uit te werken en de prioriteiten aan te geven."
Winterkorn kondigde de eerste tussenstand aan voor het slechter renderende kernmerk Volkswagen dat een besparingsprogramma van miljarden euro’s is opgelegd om ervoor te zorgen dat het rendement van het concern tot 2018 niet in gevaar wordt gebracht.
In een interview met de Braunschweiger Zeitung van woensdag 16 juli zei Winterkorn dat hij bang is voor een afnemende motivatie van zijn personeel als de concerndoelen voor 2018 niet zouden worden behaald. "Ik heb het in mijn dertig jaar bij Volkswagen steeds weer meegemaakt dat grootse plannen werden gepresenteerd om vervolgens in de bureaulade te verdwijnen. De strategie voor 2018 van het concern in Wolfsburg is erop gericht de grootste autofabrikant ter wereld te worden, ten koste van Toyota en GM.