Dit berekende het Duitse Manager Magazin voor zijn Top 500 van rijkste Duitsers. Het vermogen van de Quandts nam overigens met 4,5 miljard euro in waarde af als gevolg van de koersdaling van het aandeel BMW, dat in ieder geval deels het gevolg is geweest van het sjoemeldieselschandaal bij concurrent Volkswagen. De twee Herbert Quandt-nazaten bezitten samen 46,7 procent van de BMW Group, nadat hun moeder Johanna Quandt op 89-jarige leeftijd overleed

Voor de Top 500 keek Manager Magazin naar de waarde van de aandelen op de slotkoers van 23 september 2015. Als gevolg van de ontwikkelingen in China (stagnerende groei van de economie) en het bedrog door Volkswagen hebben veel grootaandeelhouders aanzienlijke delen van hun winsten over de afgelopen twaalf maanden weer ingeleverd.
Op de tweede plek (met 20 miljard) staan Maria-Elisabeth en Georg Schaeffler, de eigenaren van lagerproducent Schaeffler en grootaandeelhouders van toeleverancier Continental. Op plaats 3 in de ranglijst staan de eigenaren van Aldi Süd: met een vermogen van 19 miljard euro gaat het om de families Albrecht en Heister. De familie Theo Albrecht junior (Aldi Nord) staat met 16,9 miljard op plaats 6 in de lijst. Tot 2013 hebben deze twee families de ranglijst van rijke Duitse families aangevoerd.
Om bij de honderd rijkste Duitsers te horen, is een vermogen van anderhalf miljard euro nodig. Tien jaar geleden was 800 miljoen daarvoor nog genoeg.