Verzekeraars hadden eind vorige week al meer dan 100.000 claims ontvangen, waarvan 75 procent voor totaal vernietigde auto’s. De totale schade aan voertuigen alleen wordt geschat op tussen de 2,7 en 4,9 miljard dollar.

Nu de wegen langzamerhand weer begaanbaar worden, proberen verhuurbedrijven maar ook ‘collega’s’ als Uber en Lyft zo snel mogelijk voldoende auto’s naar Houston en omgeving te dirigeren om aan de enorme vraag naar vervoer te voldoen.

Harvey wordt er ook deels verantwoordelijk voor gehouden dat de Amerikaanse autoverkopen in de afgelopen maand weer zijn gedaald. Over de hele linie kwam de markt een kleine twee procent lager uit dan in augustus vorig jaar. De grootste klap was voor Hyundai dat bijna een kwart minder auto’s verkocht terwijl bij de grote drie Fiat Chrysler Automobiles er slecht af kwam met een daling van ruim tien procent. General Motors was een grote uitzondering want dat wist de verkopen met 7,5 procent op te krikken terwijl Ford op een bescheiden plusje van net twee procent uitkwam. Ook Toyota, Volvo en Volkswagen konden hogere verkopen noteren.