Tot nu toe werkte Fleetmatics vanuit vestigingen in Londen en Ierland. Het Nederlandse kantoor komt aan de Graad van Roggenweg in Utrecht en herbergt een salesteam onder leiding van Derek Bryan (Vice-President Sales Europe).

Fleetmatics  introduceerde zijn diensten in januari 2014 op de Nederlandse markt. "Met het oog op het snelle succes in ons land", aldus het persbericht, besloot het bedrijf een lokale vestiging te openen. De onderneming is al langer actief in de Verenigde Staten en Australië, waar het gezien de afstanden in die landen veelal met online verkoopteams werkt. Verder is er recentelijk uitgebreid naar Mexico, het eerste land in de Spaanstalige markt. Het bedrijf telt wereldwijd inmiddels negenhonderd medewerkers en meer dan twintigduizend klanten.

De Nederlandse markt is volgens Derek Bryan "erg interessant voor ons, omdat fleetmanagementsystemen hier gemeengoed zijn. Klanten zijn er vertrouwd mee en wij zien volop mogelijkheden om de voordelen van ons platform goed voor het voetlicht te brengen." Fleetmatics zegt de productiviteit van mobiele werknemers "significant" te verhogen. Lagere benzinekosten, verminderd oneigenlijk gebruik van het wagenpark en minder afwijkingen op de loonlijsten zouden andere voordelen zijn van de technologie, die momenteel wereldwijd is ingebouwd in 523 duizend voertuigen.