Met de introductie van dit nieuwe platform kan Arval haar focus verbreden van alleen leaserijders naar alle medewerkers binnen een organisatie, en van advies over Total Cost of Ownership (TCO) van de leaseauto naar Total Cost of Mobility (TCM) in de gehele organisatie.

Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland: "De afgelopen jaren is het mobiliteitslandschap in hoog tempo veranderd: wij gaan van het bezit naar het gebruik van auto’s; de locaties waar en de tijden waarop wij werken, zijn flexibeler; wij kiezen graag voor de mobiliteitsvorm die ons het beste past op een specifiek moment en communicatiemiddelen zijn sterk veranderd. Met andere woorden: wij hebben meer vrijheid om keuzes te maken die passen bij onze persoonlijke behoeften. Daardoor zijn werkgevers gedwongen om niet alleen naar hun traditionele autoregeling te kijken, maar ook naar hun volledige mobiliteitsbeleid. In een volwassen markt zoals Nederland gaat het niet langer alleen om de leaseauto; de leaseauto wordt onderdeel van een breed aanbod aan arbeidsvoorwaarden. Arval merkt dat veel organisaties deze ontwikkelingen een lastige uitdaging vinden. Als leasemaatschappij met 25 jaar ervaring in de mobiliteitsmarkt, zijn wij bij uitstek de partij om ondersteuning hierin te bieden"

Klanten kunnen online voor al hun medewerkers persoonlijke budgetten instellen en hun uitgaven beheren in een realtime omgeving. Veel van de zakelijke reizen kunnen zelfs zonder handmatige verwerking automatisch worden vastgelegd op het platform. Indien een gemaakte reis direct door de medewerker wordt betaald, zoals bij een taxirit, wordt directe invoer door de medewerker op het platform ook geaccepteerd. Het platform maakt volledige monitoring van de kosten ten opzichte van het budget mogelijk, inclusief alle kosten die samenhangen met het gebruik van de auto, zoals benzinekosten, privégebruik en parkeerkosten. Het platform kan informatie leveren aan financiële administraties en personeelszaken en is tevens te gebruiken als een controle-instrument in het goedkeuringsproces voor onkostenvergoedingen aan of inhoudingen ten laste van de medewerker. Het platform is erg flexibel: het kan elk soort mobiliteitsbeleid beheren, monitoren en uitvoeren dat al geldt binnen de organisatie of dat samen met Arval Consulting wordt opgesteld.

Mobility Concept heeft ruime ervaring in het op maat maken en implementeren van mobiliteitsregelingen en het bouwen van robuuste administratieve systemen. Robert van der Schaaf, CEO: "Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Arval. Onze culturen passen goed bij elkaar."

Op dit moment is de integratie van het platform begonnen; de officiële lancering vindt plaats in het laatste kwartaal van 2015.