Het is hiermee de eerste grote leasemaatschappij die de zogenaamde speed-pedelec aan het assortiment toevoegt. ALD Automotive verwacht de komende jaren een afname van enkele honderden van die e-bikes. Volgens de leasemaatschappij is de high speed e-bike de ideale oplossing voor het verduurzamen van het woon-werkverkeer en zal de fiets een belangrijke plek in het zakelijk verkeer krijgen. Het leasen van een speed-pedelec kan vanaf 99 euro per maand.
In Lelystad streden vijftig deelnemers onder leiding van bekende team captains als Leontien van Moorsel, Frits Sissing, Jeroen Nieuwenhuize, Evelien Bosch en Vivienne van den Assem om wie de snelste e-bike racer werd. Winnaar van de e-bike race werd Rik van der Graaf. Hij kan een jaar lang gebruikmaken van de Stromer e-bike.
Stromer e-bike
ALD Automotive heeft ervoor gekozen de Stromer e-bike aan het assortiment toe te voegen. Dit is een sportief   vormgegeven e-bike van Zwitserse makelij die inmiddels verschillende internationale fiets- en designprijzen heeft gewonnen. De e-bike is uitgerust met een high tech lithium accu geïntegreerd in het frame. De kracht van de fietser op het pedaal wordt via een sensor doorgegeven aan de motor die er voor zorgt dat je moeiteloos 45 kilometer per uur fietst. Een duurzaam en tijdsefficiënt alternatief voor woon-werkverkeer, maar ook een antwoord op parkeer- en fileproblemen. ALD Automotive mag de Stromer een halfjaar lang exclusief aanbieden. Hiervoor is een partnership aangegaan met QicQ, de Nederlandse importeur van de speed-pedelec.
ALD Automotive is gespecialiseerd in operational leasing en fleet management. De organisatie staat vooraan op het gebied van productontwikkeling, marktonderzoek en innovatie. Met ruim 1,1 miljoen voertuigen en vijfduizend werknemers in veertig landen behoort ALD Automotive tot de topdrie van grootste leasemaatschappijen.