Nog steeds zelfgemaakte curryworst in VW-fabriek

In Wolfsburg worden auto’s geproduceerd maar dat er ook een eigen slagerij cq worstenmakerij is, verbaast menigeen. Toch is die er al decennia lang, met curryworst als de traditionele specialiteit.

In de Volkswagen-fabriek wordt de curryworst zelf gemaakt en is gedurende de diensten beschikbaar. Deze traditie is al zestig jaar oud en behoort vast tot de Volkswagen-cultuur. Al in 1950 waren er slagers in dienst bij Volkswagen. In de jaren kort na de oorlog moest een onderneming zich een beetje bekommeren om de verzorging van zijn medewerkers en Volkswagen hield er zelfs eigen boerderijen op na. Maar daarvan zijn alleen de slagerijen overgebleven. Met 25 medewerkers verwerken die tien tot twaalf ton vlees in de week  om er Krakauer worst van te maken, of fleischkäse (soort leverkaas), bouillonwurst of fleischwurst.  Maar slechts één product heeft de cultstatus: de curryworst die officeel currybockwurst heet.

(bron: ams)

   

Reacties

Geweldig, die worst als onderdeel van de bedrijfscultuur. Mensen hebben immers ook brandstof nodig om te komen tot optimale prestaties.

Geplaatst door: Monique Bakx op

Fantastisch, dit worst verhaal, wie is er niet groot mee geworden ?

Geplaatst door: Herman op

VW toch “eenheids” worst?

Geplaatst door: antigolf op
Nog steeds zelfgemaakte curryworst in VW-fabriek - Automobielmanagement.nl

Nog steeds zelfgemaakte curryworst in VW-fabriek

In Wolfsburg worden auto’s geproduceerd maar dat er ook een eigen slagerij cq worstenmakerij is, verbaast menigeen. Toch is die er al decennia lang, met curryworst als de traditionele specialiteit.

In de Volkswagen-fabriek wordt de curryworst zelf gemaakt en is gedurende de diensten beschikbaar. Deze traditie is al zestig jaar oud en behoort vast tot de Volkswagen-cultuur. Al in 1950 waren er slagers in dienst bij Volkswagen. In de jaren kort na de oorlog moest een onderneming zich een beetje bekommeren om de verzorging van zijn medewerkers en Volkswagen hield er zelfs eigen boerderijen op na. Maar daarvan zijn alleen de slagerijen overgebleven. Met 25 medewerkers verwerken die tien tot twaalf ton vlees in de week  om er Krakauer worst van te maken, of fleischkäse (soort leverkaas), bouillonwurst of fleischwurst.  Maar slechts één product heeft de cultstatus: de curryworst die officeel currybockwurst heet.

(bron: ams)

   

Reacties

Geweldig, die worst als onderdeel van de bedrijfscultuur. Mensen hebben immers ook brandstof nodig om te komen tot optimale prestaties.

Geplaatst door: Monique Bakx op

Fantastisch, dit worst verhaal, wie is er niet groot mee geworden ?

Geplaatst door: Herman op

VW toch “eenheids” worst?

Geplaatst door: antigolf op