FerrariLand krijgt een uitgebreid aanbod aan attracties die speciaal ontworpen zijn voor families, tieners en Ferrari-fans. Bezoekers kunnen er behalve met het Italiaanse sportwagenmerk in al zijn facetten ook kennismaken met aspecten van het traditionele Italië. Ook de beginjaren van de stichter van het merk, Enzo Ferrari, worden belicht.

De startceremonie werd bijgewoond door president Artur Mas van Catalonië, directeur Arturo Mas-Sardá van PortAventura, Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene en coureur Sebastian Vettel. Het Italiaanse merk leverde de eerste steen, afkomstig van Enzo Ferrari’s huis in Maranello. De vier plaatsten hun handtekening voordat de steen werd geplaatst op de plek waar hij te zien zal zijn wanneer het themapark geopend is. De kist met de eerste steen bevatte ook een plattegrond van het toekomstige park en een lokale krant op datum van deze historische dag. Teambaas Arrivabene van Ferrari F1: "Door dit project brengen we de Ferrari-allure naar Spanje, waar het merk al veel aanhangers heeft. Ik geloof echt dat FerrariLand het merk verder zal positioneren in de regio. Het spreekt niet enkel Formule 1-supporters aan maar een breed publiek. Iedereen zal er weg van zijn."
Sergio Feder, executive chairman van PortAventura, benadrukt: "We hopen het aantal internationale bezoeken exponentieel te zien groeien en van PortAventura het beste attractiepark van Europa te maken." De afgelopen twintig jaar heeft het meer dan zestig miljoen bezoekers verwelkomd.