De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van.  Zo gaat het hele spektakel door rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 7.000 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Alfa Romeo, Lancia, Fiat en Abarth.

Zo zal ondermeer een Lancia D25 race-auto zijn opwachting maken en enkele rondjes over het parcours rijden. Deze racewagen is ooit bereden door Formule-1-wereldkampioen Juan Manuel Fangio tijdens de beroemde Tourist Trophy race in 1954. Er wordt ook een Lancia Stratos meegenomen. De Stratos was de eerste auto die specifiek voor het wereldkampioenschap rallies werd ontworpen én gebouwd. Bijzonder exclusief is de Lancia Flaminia Loraymo, een ‘one-off’ die in 1960 werd bedacht door designer Raymond Loewy.

Alfa Romeo brengt een Tipo 6C 1750 en Tipo 8C 2300 mee, en een door Zagato ontworpen Giulia TZ1. Natuurlijk ontbreekt ook de Giulia Coupé GTA niet, waarmee het merk talloze successen behaalde tijdens toerwagen races.

Fiat doet mee in de vorm van een hommage aan de klassieke Mille Miglia wegrace, waarbij twee Fiat 1100’s worden begeleid door een heuse servicewagen van het toenmalige Fiat Corse.

Abarth komt op de baan met twee race-auto’s uit de historische Formule Abarth, en de ADAC Formule-4 wagen waarmee momenteel op de circuits geknokt wordt.

Vanzelfsprekend zijn er ook weer talloze Bentley’s en Mercedessen uit de jaren ’20 en ’30 van de partij.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van van 31 juli t/m 2 augustus gehouden. Men verwacht rond de 40.000 toeschouwers. Meer info via de website.