EchtWerk.nl is een resultaat van samenwerking  tussen Humares, Get.Noticed  en  Zippycraft. De ontwikkeling van het platform nam in totaal twee jaar in beslag, zo melden de drie partijen. Het begon met een onderzoek waaruit bleek dat ‘de techneut’ een online plek mist waar hij of zij zijn passie, werk en kennis kan delen met vakgenoten. Dit bracht de partijen op het idee een plek voor de wereld van de techniek te scheppen. Op basis van marktonderzoek werd het EchtWerk-platform ontwikkeld met de techneut als middelpunt.


Passie en kennis delen

Op de website kunnen deelnemers zich profileren, laten informeren en communiceren met collega-techneuten. Een lasser kan bijvoorbeeld een foto van zijn laatste spectaculaire project plaatsen. Een monteur stelt een vakinhoudelijke vraag en krijgt antwoord van collega’s uit heel Nederland. Bedrijven delen hun grotere projecten en een engineer deelt zijn kennis door middel van een blogartikel.  Patrick van der Ploeg, ceo van Humares, is blij met het resultaat: "In onze dagelijkse gesprekken met technici en met technische bedrijven merken we dat er behoefte is om passie, kennis en trots over ons mooie vakgebied te delen. Ik ben blij dat wij daarin een rol kunnen spelen. Vanaf nu is het aan iedereen binnen de technische sector om Echtwerk.nl tot een succes te maken."

Grensvlakken techniek en maatschappij

Alfons Bruekers, directeur operations bij de TU Eindhoven is één van de ambassadeurs van het eerste uur: "Technische studies staan garant voor ’n mooie baan en carrièreperspectief. De spannendste innovaties vinden plaats op de grensvlakken van techniek en maatschappij en op de raakpunten van domeinen als bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, informatica en fysica. Het delen van inspiratie en kennis op dit vlak is hierbij erg belangrijk. EchtWerk.nl biedt deze mogelijkheden voor de techneuten van Nederland: het is een social platform voor de techniek. Een prachtig initiatief waar passie centraal staat." Het platform blijft in ontwikkeling en de komende tijd zullen er nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

Humares is heeft de flexibele arbeidsmarkt als werkgebied. Met specialistische werkmaatschappijen  richt zij zich op het (inter)nationaal beschikbaar en toegankelijk maken van specialistische technische kennis en capaciteit. Tot de Humares Groep behoren Oceanwide, NOVA Engineering,  Maintec, Isoper, Primat en het Belgische Impact. 
Get.Noticed is specialist in het ontwikkelen van websites voor de arbeidsmarkt en Zippycraft is een creatief contentmarketingbureau.