De afspraak is gemaakt met de Inspectie Leefomgeving en Transport, een onderdeel van het ministerie van infrastructuur en Milieu.

Uit het zogeheten ketenconvenant met ILT vloeit voort dat Ford de wet- en regelgeving voor energie- en bandenlabel en typegoedkeuringen voor personenauto’s integreert in het kwaliteitsmanagementsysteem. Door middel van realitychecks toetst ILT of dit toezicht ook daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd. Na Ford ondertekende overigens ook Volvo Cars Nederland het convenant.

Gerard Bolder, Managing Director van Ford Nederland: "Al onze dealers moeten aan hoge standaarden voldoen, die wij periodiek en steekproefsgewijs controleren. Het is voor ons dan ook een logische stap om de controle op naleving van energielabels in de showroom op te nemen in de door ons gecontroleerde standaarden."

De ILT sluit ketenconvenanten af met onder meer brancheorganisaties, keurmerkorganisaties, certificeerders, verladers en  opdrachtgevers van transport en logistieke partijen. Doel is organisaties te stimuleren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen voor toezicht op de naleving van wet- en regelgeving.