Het Australische Brighsun (zonder T) heeft een volledig elektrische bus onthuld met een actieradius van maar liefst duizend kilometer. De bus gebruikt een high performance lithium-ion-accupakket, verdere specificaties zijn nog niet bekend. Hoewel het nu nog een studiemodel is, heeft Brighsun wel serieuze plannen om de elektrische bus te produceren.

Volvo 7900
Volvo presenteert ook een volledig elektrische bus, de Volvo 7900 Electric. Dit twaalf meter lange voertuig heeft een actieradius van maximaal twintig kilometer. Dat is niet veel maar dat hoeft ook niet. De stadsbus laadt namelijk bij elke stop bij. In principe kan de Volvo 7900 Electric 24 uur lang zijn route rijden.

Plug-in hybride taxi voor Londen
De iconische zwarte Londense taxi’s krijgen een stekker. London Taxi Company (LTC), onderdeel van het Chinese BYD, toont een concept voor de nieuwe TX5 taxi. De specificaties en uitstootcijfers zijn nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het bedrijf 36 duizend stuks per jaar gaat produceren.

Hybride trein    
Audi onthulde vorige week de prijs voor zijn nieuwste plug-in hybride diesel. Tegelijkertijd neemt het Duitse bedrijf een ander soort stekkerhybride in gebruik, namelijk een hybride diesellocomotief. De treinen kunnen twee uur elektrisch rijden. Bijvoorbeeld als de trein het fabrieksgebouw inrijdt. (Bron: ZERauto)