Tijdens het Low Car Diet event op Hoog Catharijne, is bekendgemaakt dat de deelnemende bedrijven in totaal vijftig procent schoner zijn gaan reizen, dertig procent goedkoper uit waren in hun mobiliteitskosten en deelnemers veertig procent meer hebben bewogen. Voor een investering van duizend euro, voor deelname aan de dertig dagen durende wedstrijd, bespaarden ze daarmee samen ruim 23,5 duizend euro op de uiteindelijke mobiliteitskosten. Dat is 1,8 duizend euro per bedrijf.

De deelnemers zijn over het algemeen minder autokilometers gaan rijden, maar van de overgebleven kilometers was al 27 procent elektrisch. Sowieso een kwart van de Low Car Diet-deelnemers reed dus elektrisch. Ter vergelijking, van het wagenpark bij Nederlandse bedrijven is momenteel nog maar 0,1 procent elektrisch.

Vorig jaar deden er meer bedrijven mee maar dit jaar was de besparing met minder bedrijven veel groter. Volgens de organisatie komt dit doordat de bedrijven het Low Car Diet dit jaar als een serieuze transitiemethode hebben ingezet. Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste ov-partijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties. (bron: Trendsinautoleasing.nl)