De opwaartse trend blijkt uit actuele gegevens van MeinAuto.de, een website die bemiddelt tussen autobedrijven en consumenten die een nieuwe auto willen kopen. De conclusies zijn gebaseerd op daadwerkelijk verkochte personenauto’s.

Volgens MeinAuto.de was in de periode nadat de softwaremanipulatie was ontdekt ook de vraag naar diesels van andere fabrikanten afgenomen. De vertrouwenscrisis is intussen weer voorbij en zelfs in het tegendeel omgeslagen. Sinds december is een merkbare wederopleving van de vraag naar VW-diesels te zien. De ontwikkeling zou zich voortzetten in de eerste weken van januari. "Het lijkt erop dat de onzekerheid bij de klant niet erg diep is gegaan", zegt directeur Alexander Bugge van MeinAuto.de.

Van een volledige bezwering van het dieselschandaal is echter nog geenszins sprake, benadrukt de website. De vraag naar VW-diesels kent nog steeds schommelingen, maar het niveau waarop de schommelingen zich afspelen ligt merkbaar hoger dan in september 2015. Met name de oplossingen die VW in de laatste maand van afgelopen jaar heeft voorgesteld hebben een positieve invloed op de vraag gehad. Die is momenteel slechts minimaal onder het jaargemiddelde van 2015.

Bron: Automobilwoche