De algemene interesse voor elektrische auto’s blijft gering. Slechts één op de zeven Duitsers wil bij de aankoop van een nieuwe auto ook naar EV’s gaan kijken.

Dat blijkt uit een opiniepeiling onder 1.000 personen door het instituut voor consumentenonderzoek GfK. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat de kooppremie en eventuele belastingvoordelen geen rol zullen spelen bij de keus voor een elektrische auto. Driekwart zegt echter dat milieu-overwegingen hem of haar wel kunnen doen besluiten om een elektrisch voertuig aan te schaffen. Ook stiller rijden en lagere verbruikskosten scoren hoger dan de premie.

Voor de meerderheid van de ondervraagden zijn er echter nog altijd meer redenen tegen dan voor elektrisch rijden. Tweederde noemt de hoge aanschafkosten en verder komen de vaker genoemde argumenten als het geringe bereik en de lange oplaadtijd ook in dit Duitse onderzoek als belangrijkste belemmeringen naar voren. Wel zegt driekwart daarbij dat ze graag een laadpunt aan huis willen áls ze eenmaal zouden besluiten om elektrisch te gaan rijden.