Lucid Motors
Voor het bewijs moeten we bij Lucid Motors zijn. Het Amerikaanse bedrijf werkt hard aan het opzetten van een modellenprogramma. Een van de modellen wordt de Air. Tijdens een testsessie op een kombaan in Ohio haalde de 1.000 pk sterke Lucid Motors Air zijn elektronisch begrensde (!) topsnelheid van 350 km/u. Knappe prestatie, maar in de praktijk betekent dit wel dat de batterij zo leeg is, vooral bij deze snelheden. Rijd je gewoon mee met het normale verkeer, dan moet 640 kilometer range volgens het bedrijf haalbaar zijn. Allemaal nog toekomstmuziek, want de Lucid Motors Air komt pas in 2018 op de markt. Het topmodel met 1.000 pk moet meer dan 100.000 dollar gaan kosten. Bekijk onderstaand het filmpje.

Plug-in hybride Jeep
Jeep presenteert op de autoshow van Shanghai een plug-in hybride SUV. Het gaat om de Jeep Yuntu die vooruit blikt op een zevenzitter van Jeep voor alleen de Chinese markt. Jeep zou de productieversie van de Yuntu willen positioneren tussen de Cherokee en Grand Cherokee. De productie moet op termijn ook in China plaatsvinden. De SUV rolt dan van de band in de fabriek van de joint-venture die Fiat met Guangzhou Auto heeft.

BMW introduceert BMW Digital Charging Service

BMW komt met Digital Charging Service (DCS). Het is een intelligente service die duurzaam en voordelig laden mogelijk maakt. Dankzij een intelligent algoritme wordt de BEV (Battery Electric Vehicle) of PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) automatisch opgeladen in daluren, conform de laagste energieprijzen. Daarnaast kan de dienst gekoppeld worden aan bijvoorbeeld eigen zonnepanelen, waardoor de auto automatisch laadt op het moment dat er zonne-energie wordt opgewekt. Een gebruikelijk aantal van twaalf zonnepanelen levert jaarlijks zo’n 3.000 kWh op en dus voor ongeveer 600 euro aan stroom. Bovendien kan DCS op basis van de weersverwachting voorspellen hoeveel stroom de zonnecellen kunnen leveren. DCS is standaard op elk nieuw BMW i en iPerformance model (plug-in hybrid) en is het eerste jaar gratis. De service kan verlengd worden voor 50 euro per jaar. Dit is ook het bedrag voor BMW-klanten die de dienst achteraf willen aanschaffen. DCS is vanaf april beschikbaar in Nederland, onder meer op de nieuwe BMW 530e iPerformance.

Tesla ‘Truck’ in september
Nieuws scoren over Tesla? Volg dan zeker even Tesla CEO Elon Musk op Twitter. Daar maakte Musk deze week bekend dat Tesla in september een ‘Truck’ presenteert. Geen pick-up truck, maar een échte vrachtauto. Een elektrische uiteraard. Elon Musk heeft het over een Tesla Semi Truck. "Het team van Tesla heeft uitstekend werk geleverd. Serieus next level", zegt Musk in een tweet. En over een elektrische pick-up gesproken: de onthulling van dat voertuig vindt volgens Musk pas plaats over 18 tot 24 maanden. 

Bron: ZERauto