In 1964 werden de Nederlandse wegen vooral bevolkt door Europese auto’s. De firma Louwman & Parqui ging een toen onbekend Japans merk importeren, namelijk Toyota. Sindsdien heeft het merk een reputatie van grote betrouwbaarheid opgebouwd en om de Nederlanders van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het comfort te overtuigen, laat de importeur Amsterdamse taxichauffeurs met deze Toyota Crown rijden. Want als taxichauffeurs enthousiast zijn over een auto, dan moet het product wel goed zijn, redeneert Louwman & parqui.
De allereerste Toyota Crown uit 1964 gaat dus in 2014 opnieuw aan de slag en hij wordt daarvoor ingericht als Amsterdamse taxi. En voor deze gelegenheid wil de bekendste taxichauffeur van Nederland, Maarten Spanjer, nog wel een keer achter het stuur kruipen. Spanjer reed taxiritten in de klassieke Crown en dat leverde natuurlijk weer bijzondere gesprekken en mooie beelden op. De opnames staan nu online.
Een tweedehands Toyota blijkt vaak een vierdehands exemplaar. Om die reden heeft Toyota de speciale website ToyotaGenoten.nl gelanceerd, een site voor èn door Toyota-rijders. Op de site kan men z’n oude Toyota terugvinden maar ook ontdekken wat je huidige tweedehands Toyota mogelijk allemaal al heeft meegemaakt. ToyotaGenoten.nl is daarmee een soort clubhuis waar Toyota-rijders hun verhalen kunnen delen, al dan niet voorzien van foto’s uit de oude doos. Inschrijven gaat eenvoudig: wie zijn (oude) Toyota-kenteken invult, kan al beginnen.