Tesla zet alles op alles om de hand de leggen op een wrak van een Model S. De auto werd vorig weekend gestolen vanaf de parkeerplaats van een dealer in Californië. De dief verloor op hoge snelheid de macht over het stuur en knalde op een paar lantarenpalen, waarna de auto in tweeën brak en de accu in brand vloog.

Simn Sproule, Tesla’s woordvoerder,  zei tegen persbureau Bloomberg dat er niet zo veel Model S exemplaren betrokken raken bij grote ongelukken. "Daarom doen we er alles aan om inzicht te krijgen in wat er is gebeurd," aldus Sproule.

De auto crashte op een weg in West Hollywood, terwijl hij werd achtervolgd door de politie, waarbij snelheden werden bereikt van 160 km/h. Bij het ongeluk waren nog meer auto’s betrokken. Zeven mensen raakten gewond. Ook de dief overleefde het ongeluk.

Op foto’s (zie fotogalerij rechts van dit artikel) van het wrak is te zien dat de achterkant van de gestolen Tesla op de hoek van een straat tegen een muur staat, terwijl de voorkant een eind verderop in de straat ligt tussen twee andere auto’s die door de Tesla werden geraakt. Volgens getuigen vatte de accu van de Tesla vlam na de botsing. Stukken accu vlogen volgens een lokaal televisiestation brandend over de straat. De crash in L.A. was de vierde waarin een Tesla in brand vloog.

Eerder dit jaar voegde Tesla al een titanium plaat toe aan de behuizing van de li-ion accu nadat de NHTSA eerdere ongelukken had onderzocht, die hadden plaatsgevonden met de Model S en die tot brand hadden geleid. (HHemmes)