Deze auto is volledig aangepast aan de omstandigheden tijdens de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, waaraan het team eind september zal deelnemen. De presentatie van de nieuwe Nuna7S is tegelijkertijd de start van een overzichtstentoonstelling in het Louwman Museum van alle Nuna zonnewagens die de afgelopen veertien jaar zijn gebouwd. De expositie besteedt aandacht aan de rijke historie van het Nuon Solar Team en er zijn zes zonneauto’s te zien in de Great Hall van het museum tot en met 31 augustus.

De Zuid-Afrikaanse zonnerace start op 27 september 2014 in Pretoria en eindigt na acht dagen in Kaapstad.  De teamleider van het zeskoppige team is Mark Hupkens, student van de TU Delft. Hij leidt een nieuw samengesteld Nuon Solar Team door de Zuid-Afrikaanse bush. Hupkens: "De aanloop naar de race is relatief kort omdat de Nuna7 is omgebouwd tot de Nuna 7S. Het vermogen van de motor is bijvoorbeeld vergroot om goed te kunnen rijden in het bergachtige terrein van Zuid-Afrika. Door de ervaring die wij opdoen tijdens deze race, vergroten wij de kans op winst bij de World Solar Challenge 2015. Tijdens aankomende race is er namelijk ruimte om technische onderdelen te testen en het team voor de nog te bouwen Nuna8, te trainen."

Ook de onlangs overleden mentor van het team, Wubbo Ockels, zal er in Zuid-Afrika in gedachte bij zijn. Symbolisch  heeft het team een quote van Ockels op de wagen gezet: ‘There’s only one earth. And there’s no spare!’ Het team wil op deze manier een ode brengen aan Wubbo die alle Nuon Solar Teams jarenlang heeft gesteund. Het team wil daarmee zijn visie voortzetten.

Het is de bedoeling dat Nuna7S in de race in Zuid-Afrika zoveel mogelijk kilometers aflegt. Dit wordt mogelijk gemaakt door naast de kilometers van een dag-etappe, extra loops te rijden met afstanden tussen de vijftig en honderd kilometer.