Het systeem behoort tot de standaarduitrusting van de duurdere uitvoeringen, is de eerste twaalf maanden gratis en optioneel leverbaar voor 495 euro. Het dienstenpakket verhoogt volgens Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel Group, de veiligheid en het comfort. Bovendien zal "de directe dialoog met onze klanten zorgen voor een sterkere band met het merk."

OnStar moet van de auto een mobiele Wi-Fi Hotspot maken, met een ingebouwde 4G LTE-verbinding die volgens Opel tien keer sneller is dan de huidige 3G-technologie. Er zouden zeven mobiele apparaten tegelijk kunnen worden gekoppeld. Ook voor wie onderweg van of naar kantoor moet werken is het een uitkomst, stelt de fabrikant. De technologie is specifiek ontworpen voor gebruik in de auto. Een externe antenne moet de connectiviteit en stabiliteit van de internetverbinding garanderen. De on-board Wi-Fi hotspot is in eerste instantie beschikbaar in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.  

Het servicecenter van Opel OnStar krijgt automatisch een melding als een airbag wordt geactiveerd door een ongeval. Als de vraag of inzittenden hulp nodig hebben onbeantwoord blijft, rukken hulpdiensten uit. De medewerker blijft aan de lijn totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Het systeem biedt ook assistentie bij pech onderweg. Het OnStar-servicecenter staat in het Britse Luton en is 24/7 en 365 dagen per jaar beschikbaar.in Europa.