Dit meldt Automobilwoche. Het omstreden bedrijf Uber forceert zijn inzet op het vlak van zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat er een samenwerking is opgestart met de Universiteit van Arizona waarbij het vooral zou gaan om kaarten en optische sensoren. Bovendien zouden er speciale voertuigen van Uber digitale kaarten moeten testen in Arizona.
Uber kreeg meerdere miljarden dollars van investeerders en windt er geen doekjes om dat het werkt aan eigen kaartendiensten en geautomatiseerde auto’s. Er bestond al een partnerovereenkomst met de robotica-faculteit van de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh (Pennsylvania), dat voorop loopt op het gebied van zelfrijdende voertuigen. Het leidde ertoe dat in een klap veertig wetenschappers een baan bij Uber accepteerden.
Zelfrijdende auto’s zijn aangewezen op zeer nauwkeurige kaarten. Bovendien heeft Uber kaarten nodig om ritten te kunnen afrekenen via smartphones. Het was eerder sprake van dat Uber ook interesse had in de kaartendienst Here van Nokia, maar Here is verkocht aan de drie Duitse autofabrikanten Daimler, Audi en BMW.  In plaats daarvan verzekerde Uber zich van grote onderdelen van de kaartendienst van Microsoft, inclusief camera’s, patenten en rekencentra.  Bovendien is een voormalige chef van de Google-kaartendienst in dienst genomen. (bron: dpa/automobilwoche)