Argo AI is een geesteskind van Bryan Salesky, vroeger leider van het team dat autonoom rijden ontwikkelt bij Google, en Peter Rander die een soortgelijke functie vervulde bij Uber. Ford levert haar kennis en kunde op het gebied van de zelfrijdende.

Het huidige team dat bij Ford het virtual driver system ontwikkelt, de software die werkt als de ‘hersenen’ voor zelfrijdende auto’s, zal hiervoor worden samengevoegd met het talent en de kennis op het gebied van robotica van Argo AI. Als start-up kam men zodoende snel ‘artificial intelligence’ verder ontwikkelen. "Dit versterkt onze leidende positie om in de nabije toekomst zelfrijdende voertuigen op de markt te brengen en creëert technologie die we in de toekomst ook onder licentie aan anderen kunnen verstrekken,” aldus Ford.

"Het komende decennium staat in het teken van automatisering van de auto en autonome auto’s zullen net zulke grote gevolgen hebben voor de maatschappij als onze lopende band 100 jaar geleden," zegt topman Mark Fields van Ford. "Dit biedt ons een onderscheidend concurrentievoordeel op de scheidslijn tussen de auto- en de technologie-industrie," voegt tweede man en hoofd techniek Raj Nair van Ford er aan toe.