Het verkrijgen van de drie merken door Pon is een gevolg van het faillissement van Hessing. Louwman nam de showroom van Hessing aan de A2 bij Leidsche Rijn over met de bedoeling de activiteiten voort te zetten. Dat is echter niet gelukt want zowel de VW-merken Bentley, Lamborghini en Bugatti als Rolls-Royce (onderdeel van BMW) gingen naar andere vertegenwoordigers, respectievelijk Pon en Cito Motors. Louwman heeft inmiddels aangekondigd zijn merk Lexus in de showroom te presenteren. Louwman verwierf wel een dealerschap van Maserati, onderdeel van de Fiat Groep.

Bugatti Automobiles S.A.S. is in 1909 opgericht door de kunstenaar en ingenieur Ettore Bugatti. Zijn auto’s stonden bekend om hun beeldschone ontwerpen, hun lichtvoetigheid en de geavanceerde technologie. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw wonnen auto’s van Bugatti meer races dan concurrerende merken. De fabriek sloot in 1957.

Volkswagen Groep kocht het merk in 1998 met de bedoeling het nieuw leven in te blazen. De eerste nieuwe Bugatti, de Veyron 16.4, rolde in 2005 van de band. De laatste versie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van driehonderd exemplaren, is in juni 2011 verkocht. Momenteel heeft het merk de 1.001 pk sterke roadster Grand Sport in het leveringsprogramma naast de nog krachtiger roadster Vitesse met een vermogen van 1.201 pk. Van beide modellen produceert Bugatti gezamenlijk maar honderdvijftig exemplaren, 69 stuks zijn al verkocht.

Bugatti Leusden gaat geen auto’s op voorraad nemen. Daarvoor zijn de auto’s te duur.