Deze mededeling komt nadat Tesla zware tegenstand ondervindt van zelfstandige autodealers in de VS, waar in sommige staten van overheidswege überhaupt geen fabrieksdealers worden toegestaan. "Op een zeker moment willen we franchisers overwegen maar we willen eerst een paar eigen stores openen", zei hij op het congres van Automotive News. 

Tesla staat open voor een compromis zoals die in de staat New York tot stand kwam. Daar heeft Tesla eerst vijf stores geopend voordat het gebruik moet maken van een franchise-dealer. "We kunnen ons vinden in een dergelijke compromis in andere staten", aldus Musk. Hij richt zich hiermee specifiek tot de staat Michigan, waar onlangs een wet werd aangenomen die het heel duidelijk maakt dat showrooms van Tesla er niet welkom zijn. "We kunnen ons businessmodel veranderen, als we de juiste partner vinden. Maar we doen het alleen als we zeker weten dat de klant bij die partner een heel goede ervaring zal opdoen." Musk zei ook dat hij dealers die zich nu als ‘klootzakken’ ten opzichte van zijn merk gedragen later niet een dealerschap zullen krijgen aangeboden.
Tesla bouwt momenteel 35 duizend auto’s per jaar. Totdat er meer productiecapaciteit is, zijn de huidige stores voldoende voor de afzet, zegt Musk. (bron: AM-online)