Ford Nederland maakt van de gelegenheid gebruik om op die dag voor het eerst de nieuwe Ford Mustang aan het Nederlandse publiek voor te stellen.

Ook al is de Mustang nooit officieel in Europa verkocht, toch staat hij volgens Autoscout24 op de eerste plaats op de lijst van meest geliefde klassiekers. In Nederland alleen al, staan er 4.500 Mustangs op kenteken.

Team Mustang Center Nederland, één van de grootste Mustang-clubs van Europa, houdt op 7 september op het Circuit Park Zandvoort een groots event waarmee de 50e verjaardag van de icoon wordt gevierd. De organisatie stelt zich ten doel om vijfhonderd Fords Mustang uit de bouwjaren 1964 tot 2014 bij elkaar te brengen. Tijdens dit evenement, dat ook voor het grote publiek toegankelijk is, wordt een groot aantal activiteiten ontplooid, met als hoogtepunt de officiële onthulling van de Ford Mustang 2015.

Gerard Bolder, algemeen directeur van Ford Nederland: "De Ford Mustang spreekt tot ieders verbeelding. Deze Ford is een regelrechte icoon. Ook al is hij nooit officieel verkocht, toch staan er op dit moment maar liefst zo´n 4.500 exemplaren in Nederland op kenteken. Dat geeft wel aan hoe geliefd de Mustang is. We kijken dan ook uit naar de marktintroductie van de geheel nieuwe generatie. Deze Mustang zal wél officieel door Ford Nederland op de markt worden gebracht en we hebben er hoge verwachtingen van. Tijdens de afgelopen Champions League-finale konden geïnteresseerden een van de eerste vijfhonderd beschikbare Mustangs reserveren en binnen 30 seconden waren ze allemaal al vergeven. Het totale aantal reserveringen dat tijdens de finalewedstrijd is gemaakt is opgelopen naar ruim 9.300. Hiervan zullen er 250 in Nederland worden afgeleverd."

Roelant de Waard, vice president marketing, sales en service Ford Europe werd door het succes verrast. "We wisten dat er een groot enthousiasme voor de nieuwe Ford Mustang was opgebouwd, maar de response tijdens de CL-finale was overweldigend."