Audi R8

In ons eerste overzicht meldden we al de komst van de R8. Nu is er ook beeld.

Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe

Brabus presenteert zijn ‘evolutie’ van de Mercedes S63 AMG, die er met 577 pk toch ook best zijn mag. De Mercedes-tuner uit het Duitse Bottrop legt er echter nog een schepje bovenop. De Biturbo Coupé heeft 850 pk en 1150 Nm koppel. De landraket snelt in 3,5 seconden naar 100 km/u en verslaat de AMG met 0,4 seconden. De top ligt op 350 km/u.

Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso

Uiteraard ontbreken de Italiaanse stylingstudio’s niet in Genève. Op het internet lekte al uit dat de Italianen de Berlinetta Lusso zullen onthullen. Hij is gebaseerd op de Ferrari F12 Berlinetta en zal waarschijnlijk zijn uitgerust met de 6.2-V12 uit de Ferrari. Uiteraard zal de auto ‘superleggera’, superlicht zijn.
Kia SportSpace concept

Uit de presentatie van de Sportspace Concept kan je afleiden dat Kia van plan is om met een vierpersoons ‘shooting brake’ op de markt te komen. Dat zou dan de opvolger kunnen zijn van de Optima.

Lexus LF SA Concept

We verwachtten het debuut van de Lexus LF LC, maar het wordt, zoals nu bekend is, de  de LF SA, een concept voor een stadsauto. Uit uitgelekte foto’s blijkt het te gaan om een opvallend ontwerp met een prominente voorkant met een grote grille en luchtinlaat.

Mazda CX-3

Nieuw bij Mazda is de CX-3, de kleine crossover, waarmee Mazda het snelgroeiende B-segment betreedt. Hij komt beschikbaar met SkyActiv-motoren, inclusief een handgeschakelde dieselvariant met twintig procent bijtelling en met voor- of vierwielaandrijving. Alle versies hebben een aanhangergewicht van twaalfhonderd kilogram. De XC-3 staat begin zomer bij de dealers.

De Nederlandse importeur verwacht veel van de XC-3, want via een speciale nieuwsbrief hebben zich al bijna duizend geïnteresseerden gemeld.

Mitsubishi XR PHEV II concept

De XR is een concept voor een nieuw plug-in hybride model van Mitsubishi. Het is de voorloper van de productieversie van de crossover die vorig jaar als  XR-PHEV concept in Paris werd onthuld en die in 2016 wordt verwacht,

Morgan

Volgens de geruchten komt het merk van de Britse roadsters met een nieuw model naar de show. Nadere gegevens zijn niet bekend.

NanoFlowcell Quant

Al eerder berichtten we over het debuut van de Quant, de elektrische supersportwagen van de firma nanoFlowcell AC. De vierzits sportsedan heeft een bereik van achthonderd kilometer maar staat nog aan het begin van een eventuele carrière op de openbare weg. Eerst moet er nog getest worden en een TÜV-keuring worden verkregen.

Nissan Sway

Bij Nissan viert de Sway Concept zijn wereldpremière. Hij is de voorbode van een kleine crossover, maar meer gegevens over het op komst zijnde broertje van de Qashqai en de Juke zijn er nog niet.

Opel Karl

Na Adam komt Karl, de zoon van Adam Opel. De Karl is een 3,68 m kort stadsautootje dat is ontworpen in GM’s design studio in het Duitse Rüsselsheim.  In Groot-Brittannië wordt Opel gevoerd als Vauxhall en daar heet hij Viva. Toegegeven, Vauxhall Karl klinkt niet goed. Viva was in de jaren zestig en zeventig een populaire sedan. GM  komt met de Karl/Viva om de ruimte op te vullen die is ontstaan nadat Chevrolet van de markt is gehaald.

Opel Corsa VXR

De snelle Corsa heeft een 200 pk sterke 1.6-turbomotor en een limited-slipdifferentieel als optie. Voor liefhebbers: de VXR sprint in 6,8 s van 0-100 km/u.

Peugeot Exalt, Onyx en EX1  Concepts

De Exalt is een eerbetoon aan de Franse auto uit de jaren twintig en dertig. De Onyx is een ontwerp voor een opvallende sedan, terwijl de EX1 vooral innovatief design laat zien.

Peugeot 208

Naast de concept cars staat bij Peugeot de vernieuwde 208, die is gefacelift met een nieuwe bumper en koplampen. De kleine Peugeot krijgt net als de Clio zuinigere motoren, inclusief de nieuwe BlueHDI diesel. De standaarduitrusting is uitgebreid.

Porsche Cayman GT4

De snelle versie van de Cayman is eigenlijk het babybroertje van de 911 GT3. De Cayman GT4 heeft weliswaar geen pdk-transmissie maar een handgeschakelde zesbak. De achterwielaangedreven GT4 heeft de 385 pk sterke 3.8 zescilinder-boxermotor uit de Carrera S, waarmee hij in 4,3 seconden naar 100 km/u snelt. Porsche zegt dat de GT4 een rondje Nordschleife in 7.40 minuten kan afleggen, sneller dus dan de Nissan GT-R Nismo.

Porsche 911 GT3 RS

Nog extremer dan de ‘gewone’ GT3 is de RS. Hij is uitgerust met een compleet nieuwe, bijna 500 pk sterke, ongeblazen zescilinder en pdk-transmissie. Samen met verbeterde aerodynamica en gewichtbesparing zorgt de aandrijflijn ervoor dat de GT3 RS de GT3 het nakijken geeft.

Range Rover Evoque

Voor de gefacelifte Range Rover Evoque is ook een plaatsje ingeruimd. Er is qua styling weinig gewijzigd. Het belangrijkste nieuws zit onder de motorkap in de vorm van nieuwe motoren, zoals een zuinige ‘ingenium’ diesel.

Renault Kadjar

Ook Renault heeft beeld vrijgegeven van zijn nieuws. Het gaat om de Kadjar, een middelgrote suv, die trekjes heeft van de Captur, maar met een lengte van 4,45 meter groter is. Hij staat dan ook op het platform van de Nissan Qashqai. De naam is ontleend aan Qajar (speek uit: Kadjar), een koninklijke familie in het vroegere Perzië.

Seat Leon Cupra ST 280

In het middelpunt op de stand van Seat zal vast de Leon Cupra ST 280 staan. Seat levert de nieuwe estate met een 278 pk sterke motor. De inhoud van de bagageruimte meet 587 l.

Skoda Superb

In Genève wordt al weer de derde generatie van het Tsjechische vlaggenschip onthuld.

De familietrekken blijven net als bij de andere Skodamodellen behoudend. De achterruit/achterklep is nu gewijzigd in een vaste achterruit en conventionele kofferklep.

Skoda Octavia RS 230

De Octavia krijgt een snelle versie in de vorm van de RS. Deze uitvoering krijgt, zoals uit de type aanduiding blijkt een motor met rond 230 pk.

Ssangyong Tivoli

Het merk uit Zuid-Korea is weer terug in Europa maar of de komst van een nieuwe kleine crossover voor de opleving van Ssangyong zal zorgen, dat valt te bezien. Want om te kunnen concurreren met modellen als de Nissan Juke, moet je wel van heel goede huize komen.

Suzuki concept

Er is nog niet veel anders bekend dat Suzuki naar de show komt met twee nieuwe concept cars: de iK-2, een hatchback voor het B-segment en de iM-4, een kleine crossover met, zoals je van Suzuki kan verwachten, echte off-roadkwaliteiten.

Toyota Avensis en Auris

Met een facelift heeft de Avensis een neus die up-to-date is. Verder is het interieur opgefrist en is de auto uitgerust me de nieuwe Safety Sense actieve veiligheidstechnologie. De Avensis komt beschikbaar met vernieuwde motoren. De Auris heeft een soortgelijke operatie ondergaan.

Volkswagen Passat CC concept

Zoals de laatste jaren gebruikelijk organiseer Volkswagen de avond voor de show een speciale bijeenkomst. Dan presenteren de leden van de Raad van Bestuur en de divisiechefs alle nieuwe modellen die op de show worden onthuld. De avond wordt door velen gezien als louter een VIP-show, maar dat neemt niet weg dat de aanwezigen in ieder geval ook een glimp kunnen opvangen van de Passat CC Concept. Wanneer de nieuwe vierdeurs coupé in productie zal gaan, is nog niet bekend. Ook niet of het een plug-in zal zijn.

Volkswagen Passat Alltrack

Ook van de Passat komt er een stoere Alltrac-versie, voorzien van permanente vierwielaandrijving en de voor de Alltrack-modellen gebruikelijke wielkastverbreders en dorpelbescherming. Hij kan worden geleverd met benzine- of dieselmotoren.

Volkswagen Touran en Sharan

Ook de nieuwe Touran maakt op de Salon zijn opwachting. De nieuwe generatie staat op het MB-platform en is iets langer dan voorheen. Hij valt dan ook tussen de Golf Sportsvan en de Sharan. Die laatste komt met een facelift voor het voetlicht.
Volkswagen Golf Variant GTD

De Golf Variant krijgt een 183 pk sterke diesel met een verbruik van 4,4 L/100 km. De GTD heeft een bagageruimte met een inhoud van 620 liter. (HHemmes)