Broerse ontvouwt zijn groeiplan in vakblad Franchise+. Eerder dit jaar gooide hij zijn in 2007 begonnen bedrijf, gespecialiseerd in uitdeuken zonder spuiten, om naar een franchiseorganisatie. De eerste franchiser kwam in juni binnen: Gart Smit, opererend in de regio Zaanstad.

Nieuwkomers worden voor ze van start gaan in een eigen rayon een interne opleiding, door Broerse zelf. Reparaties van parkeer- en hagelschade worden in de meeste gevallen op locatie uitgevoerd, "op een ecologische, hoogwaardige- en kostenefficiënte wijze." Valt een schade niet te repareren door middel van uitdeuken zonder spuiten, dan wordt de klant doorverwezen naar een regulier schadehsrstelbedrijf.

De formule voorziet in een centraal facturatie- en administratiesysteem, evenals centrale inkoop van de uitdeukgereedschappen. Ondernemers werken vanuit een in de huisstijl aangeklede servicewagen. Deukland zegt 50 tot 75 procent goedkoper te zijn dan traditionele autoschade herstelbedrijven. Een reclamecampagne moet de formule ook bij de consument op de kaart zetten. Er wordt gewerkt met een entreegeld van vijfduizend euro; de totale investering voor een franchiser bedraagt vijftienduizend euro, blijkt uit de gegevens op de website van Franchise+.