Hanterink maakt deel uit van de Huiskes-Kokkeler Autogroep, de grootste dealer in Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda in Twente. De samenwerking komt volgens A.A.S. voort uit haar strategische keuze om als universele schadeherstelketen meer kennis op te bouwen van merkgespecialiseerd schadeherstel. Door de toenemende complexiteit van auto’s neemt de vraag naar die kennis toe.

Nicole Spenkelink, directeur A.A.S. signaleert bij de verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners sinds een paar jaar een stijgende vraag naar merkgespecialiseerd schadeherstel. Die wordt gedreven door de behoefte aan reparatiekwaliteit en garanties van de verschillende automerken. "Dankzij samenwerking met schadeherstellers die gespecialiseerd zijn in één of enkele merken, zoals Hanterink Autoschade, bieden wij onze klanten binnen onze keten toegang tot die specifieke, merkgerelateerde kennis en kunde."

Argumenten voor directeur Jan Koopman van de Huiskes-Kokkeler Autogroep om zich aan te sluiten zijn dat A.A.S. een coöperatie is, met ruimte voor eigen ondernemerschap. Daarnaast krijgt hij naar eigen zeggen "meer slagkracht in onze regio. Bovendien heeft A.A.S. de hoogste klanttevredenheid."

"De tijd dat er strijd werd gevoerd tussen universele en merkgerelateerde schadeherstellers ligt achter ons", zegt A.A.S.-directeur Spenkelink. "Het is de hoogste tijd voor samenwerking. Daar gaan we nog veel meer voorbeelden van laten zien de komende tijd."