Bedrijfsregeling 18

De bedrijfsregeling 18 bepaalt dat verzekeraars voor het herstel van een casco schade alleen nog netto schadebedragen mogen uitbetalen voor het herstel van een casco schade. Volgens het Verbond van Verzekeraars is het ondoenlijk om alle bestaande kortings – en inkoopafspraken met schadeherstellers tot in detail te beschrijven. De Bedrijfsregeling 18 geldt ook onverkort voor volmachten.

Uiteindelijk is het doel van de regeling dat de cascoverzekeraar in de branche motorrijtuigen niet meer op de aansprakelijkheidsverzekeraar of de aansprakelijke partij verhaalt, dan hij uiteindelijk zelf voor de schade betaalt.

Schadegarant

Schadegarant laat weten dat schades die onder Schadegarant- of Glasgarantvoorwaarden worden hersteld, reeds voldoen reeds aan de voorwaarden van Bedrijfsregeling: "De schades worden via eXchange al tegen netto condities afgewikkeld en worden dus, indien van toepassing, ook netto verhaald. De aan Schadegarant- en Glasgarantverzekeraars verstrekte kortingen op uren, onderdelen en materialen worden in de declaratie in eXchange verwerkt en zijn te allen tijde zichtbaar voor alle bij de afwikkeling van de schaden betrokken partijen, inclusief verzekerde zelf."

Bron: Autoschadeportaal