Tijdens de ceremonie, die plaatsvond in de kantoren van KBC Bank in Leuven, werd het certificaat namens het Belgische College van Deskundigen overhandigd door Marc Euben, KBC directeur schaderegelingsbeleid. KBC is een verzekeraar in België, die waarden van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt.

Carglass werd door Duurzaam Repareren gecertifieerd als eerste autobedrijf dat in België alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen heeft genomen om het milieu te ontzien en dat dus voldoet aan de opgestelde eisen.

De non-profit organisatie Duurzaam Repareren is een initiatief van klanten en leveranciers van autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders of fleetowners. De stichting certificeert bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Deze marktpartijen, verbonden in het Belgische College van Deskundigen, erkennen de autobedrijven die belangrijke bijdrages leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van voertuigen en die voldoen aan opgestelde markteisen ten aanzien van milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schade- en glasherstel en dergelijke.

Duurzaam Repareren kondigt aan dat er binnenkort ook nog andere schadeherstellers kans maken op het label. Op dit ogenblik zijn er meerdere bedrijven onderworpen aan het screeningsproces, dat dus door Carglass als eerste succesvol werd.