Zo’n differentiatie in soorten schadeherstel moet consumenten en zakelijke opdrachtgevers die een herstelbedrijf zoeken meer eenvoud en overzicht bieden.

Afhankelijk van het soort en de complexiteit van schadeherstel mag het deelnemende bedrijf de kwaliteitsaanduiding Eurogarant licht technisch herstel of Eurogarant integraal herstel hanteren. Dat gebeurt nadat een externe beoordeling heeft plaatsgevonden. De labels maken het voor de klant direct herkenbaar welk bedrijf zich concentreert op kleine cosmetische schades en welk bedrijf zich gekwalificeerd heeft voor alle voorkomende schadeherstelwerkzaamheden.

Net zoals nu het bij Eurogarant het geval is, wordt zowel de inrichting als het functioneren van het deelnemende bedrijf door een externe partij onafhankelijk getoetst. Hierbij worden naast de kwaliteit en professionaliteit van het personeel, de veiligheid van de apparatuur, het herstelproces, de nazorg, de afgifte van het garantiebewijs etc. getoetst.

Bedrijven die aangesloten zijn bij Eurogarant geven vier jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Het kwaliteitslabel bestaat al meer dan 25 jaar en functioneert onder verantwoording van de Stichting Focwa Garantiefonds.