Takens ontving de penning gisteravond uit handen van algemeen voorzitter Roelf de Boer tijdens zijn afscheid als lid van het hoofdbestuur van RAI Vereniging. Ir. René Takens, ceo van Accell Group, is voorzitter van afdeling Fietsen geweest van 2003-2014. Bovendien was hij lid en penningmeester van het hoofdbestuur van RAI Vereniging in de periode 2008-2014. In zijn bestuursperiode heeft Takens vooral bijgedragen aan het dividendbeleid van RAI Vereniging en aan de financiële aspecten van beide deelnemingen van RAI Vereniging (Amsterdam RAI en RDC).
In de overwegingen van RAI Vereniging bij de toekenning van de penning wordt gesproken over ‘de bijzondere verdiensten voor RAI Vereniging als voorzitter van de afdeling Fietsen en als penningmeester van het Hoofdbestuur’. Zijn opvolger als voorzitter van afdeling Fietsen is Jaap Merkus, managing director van Koninklijke Gazelle.
De Leonard Lang Ere-penning wordt binnen RAI Vereniging uitgereikt aan personen met grote verdiensten voor de vereniging en haar leden. De ere-penning werd voor het eerst uitgereikt aan de eerste algemeen voorzitter van RAI Vereniging, de heer J.L. Lang in 1939. De onderscheiding is in de afgelopen decennia in totaal 39 keer uitgereikt in brons, zilver of goud. De laatste twee keren viel de eer te beurt aan Henk Nooteboom en Peter Janssen.