Allan Mulally wordt bij Google verantwoordelijk voor ‘Mountain View’,  een toezichtsorgaan van het bedrijf. Hij krijgt er onder meer een eenmalige uitkering van een miljoen dollar in aandelen voor, zo heeft Google aan persbureau Bloomberg gemeld. Volgens hoogleraar Jeffrey Sonnenfeld van de Yale University is Alan Mulally een grote aanwinst want hij is een techneut met een neus voor productvernieuwingen, zo meldt Bloomberg.
Alan Mulally werkte lange tijd bij vliegtuigbouwer Boeing voor hij in 2006 in dienst trad bij Ford. De autofabrikant beleefde moeilijke tijden, net als de andere twee grote Amerikaanse merken Chrysler en GM. Maar Ford kwam er, uiteindelijk als enige van The Big Three, zonder faillissement en staatssteun doorheen. Mulally maakte Ford winstgevend door grote kostenbesparingen enerzijds en de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën en innovaties anderzijds. Google zelf is al een aantal jaren serieus bezig met de ontwikkeling van de zelfsturende auto en er zijn ook al prototypes op de weg. Sommigen in de auto-industrie zien in deze ontwikkelingen een serieuze bedreiging. 

Eind vorig jaar deden geruchten de ronde als zou Mulally een topbaan krijgen bij Microsoft. Uiteindelijk heeft hij afgelopen januari gezegd niet naar Microsoft te zullen vertrekken en ‘dit jaar bij Ford te blijven’. Dat was uiteindelijk wel een kort jaar geworden want inmiddels is Mulally bij Ford weg en opgevolgd door zijn operationele directeur Mark Fields. (bron: Bloomberg / FD)