Dit meldt Financial Times op basis van een bericht op Spiegel Online. "Winterkorn en ik hebben de kwestie afgelopen week uitgepraat en we zijn een voortzetting van de samenwerking overeengekomen. Ik stuur niet aan op zijn vertrek." Een woordvoerder van het kantoor van Piëch in Oostenrijk heeft bevestigd dat dit de woorden van Piëch zijn, maar wilde de zaak niet verder toelichten.

De voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG schiep duidelijkheid over zijn standpunt nadat Deutsche Presse-Agentur  (dpa) en de omroep NDR afgelopen week meldden dat Piëch opnieuw probeerde Winterkorn te lozen, nog vóór de aandeelhoudersvergadering van 5 mei. Maar nu lijkt er sprake van een staakt-het-vuren in een gevecht dat bijna twee weken heeft gewoed nadat Piëch zei dat hij ‘op afstand stond’ van Winterkorn.  De leden van het presidium van de raad van toezicht (voorzitter Piëch, ondernemingsraadvertegenwoordigers, de deelstaat Niedersachsen en Wolfgang Porsche) hebben behalve  voorzitter Piëch vóór het aanblijven van Winterkorn gekozen.  Daarmee kwam Piëch in een isolement terecht, iets wat hij niet gewend is.  De families Porsche en Piëch hebben samen 51 procent van het stemrecht bij Volkswagen AG en Niedersachsen is ook een grote aandeelhouder met twintig procent van het stemrecht.
De algemene gedachte is nu dat Winterkorn (67) de slag gewonnen heeft, maar nog niet de oorlog. De komende aandeelhoudersvergadering wordt sowieso vervelend omdat beide kemphanen daar het podium zullen moeten delen.  Uit de strijd zijn wel diverse zwakke plekken van het VW-concern benadrukt, namelijk de slechte prestaties in de VS, het mislukken van een low-budgetauto voor de Chinese markt en de relatief lage winstmarge van het kernmerk Volkswagen.  Als gevolg van groeiende bezorgdheid over China (de grootste afzetmarkt van Volkswagen) en sinds de topmannenstrijd begon, zijn de aandelen van Volkwagen negen procent in waarde gedaald. (bron: Spiegel / Financial Times)