Volgens het doorgaans erg goed geïnformeerde Car Design News kwam het vertrek van Donckerwolke als een donderslag bij heldere hemel. Men suggereert dat het mogelijk iets te maken heeft met de opmerking van de designchef over de ‘schaamteloze Bentley-kopie’ die Lincoln in de vorm van de Continental eerder dit jaar onthulde. Donckerwolke zei daarover: "Het is een regelrechte kopie. Dit is het soort shit dat je verwacht van een Chinese autofabrikant, niet van een Amerikaanse met een historie van een aantal zeer goede ontwerpen." Donckerwolke werd eerder genoemd als opvolger van Walter de Silva, die binnenkort met pensioen gaat.
Stefan Sielaff (53) begon zijn carrière  bij de VW Groep in 1990 in de afdeling interieurdesign van Audi. Vanaf 1995 werd hij belast met het oprichten van het Europese Design Center van de Volkswagen Groep in Spanje. Twee jaar later werd hij verantwoordelijk voor de Design Studio in München als Head of Audi Interior Design. Sielaff ging in 2003 naar DaimlerChrysler als Design Director voor het Interior Competence Center en keerde drie jaar later terug bij de Volkswagen Group als hoofd Audi Design. In 2012 volgde zijn benoeming tot hoofd van het Design Center in Potsdam en tot Head of Group Interior Design Strategy.
In zijn functie als designdirecteur bij Bentley rapporteert Sielaff aan Rolf Frech, bestuurslid voor engineering. In zijn huidige functie rapporteert Sielaff aan design-opperhoofd Walter de Silva. De laatste zegt in een communiqué dat Donckerwolke (49) op eigen verzoek het bedrijf verlaat en bedankte hem voor zijn werk. De Silva: "Luc Donckerwolke heeft een sleutelrol gehad in het ontwerp van verschillende merken van de groep." (HHemmes)