Faraday Future heeft al eerder voormalige toppers van grote spelers in de autobranche (zoals Audi, BMW, Ford en General Motors) weggekocht en nu heeft het bedrijf een beroemde Italiaan aan de haak geslagen. De bedoeling is om Tesla het vuur aan de schenen te gaan leggen.

Maar daarvoor zijn niet alleen woorden nodig, maar ook daden. In afwachting van de productieversie van zijn 1-zits conceptstudie neemt het bedrijf Marco Mattiacci, voormalig directeur van de Scuderia Ferrari, in dient. Het is nog niet bekend welke functie Mattiacci (45 jaar), die in november 2014 ontslagen werd bij de Italiaanse sportwagenspecialist, krijgt.

Faraday Future gaat 1 miljard dollar in de bouw van een fabriek in het noorden van Las Vegas investeren. Daarnaast huurt het een locatie nabij San Francisco. In de wandelgangen valt te vernemen dat Mattiacci de nieuwe CEO van Faraday Future wordt. Momenteel is er geen duidelijke kapitein op het schip bij het bedrijf. Een CEO moet voor (een betere) focus gaan zorgen.

Momenteel wordt Faraday Future bestuurd door 6 directeuren en telt het (al) 700 werknemers. Achter de schermen trekt de Chinees Jia Yueting, eigenaar van het overkoepelende technologiebedrijf LeEco, aan de touwtjes maar die bemoeit zich niet met de dagelijkse gang van zaken. Mattiacci was sinds 2010 in dienst bij Ferrari. Voor zijn werkzaamheden kreeg hij onder andere de onderscheiding ‘Automotive Executive of the Year’.

Door zichzelf nu op de loonlijst te laten zetten bij Faraday Future slaat Mattiacci een totaal andere weg in. Hij zal er voor moeten zorgen dat in bovengenoemde enorme fabriek in Las Vegas de elektrische FFZero1 van de band gaat rollen.

Bron: Autointernationaal