De aansluiting van de zeven dealers is per 1 maart 2015 een feit. De nieuwe Carprof-vestigingen zitten in Oisterwijk, Waalwijk, Etten-Leur, Oosterhout, Gouda, Zwolle en Maarssen. Dit betekent vooral een versterking van het CarProf netwerk in Midden- en Zuid-Nederland. Andere delen van Nederland volgen "op korte termijn", kondigt de formule aan.

CarProf ging officieel van start op 26 mei 2014; de werving begon effectief na de zomervakantie. Formulemanager Harold van Gestel toont zich tevreden over het groeitempo van CarProf, dat op dit moment voor twee derde bestaat uit merkdealers en voor het overige uit ‘de betere universeel’. Kern van de formule is de Rendementservice. Op basis van meting en analyse van cijfers wordt samen met de ondernemer een actieplan opgesteld. Gerichte initiatieven moeten vervolgens leiden tot marketingacties en betere interne processen. Van Gestel: "We sturen op cijfers en leveren maatwerk, daar zijn met name dealerbedrijven gevoelig voor." Boelo Tigchelaar, directeur-eigenaar van Tigchelaar Groep, beaamt dat. Hij spreekt van "een universele after marketformule die voldoet aan de standaard die we als dealerorganisatie willen handhandhaven."

CarProf valt onder de grossiersketen AD Benelux, die eveneens de formule AD Autobedrijf in huis heeft. Volgens Van Gestel bijten beide concepten elkaar niet. "Het zijn totaal andere ondernemers. Bij AD Autobedrijf staat de eigenaar mee te sleutelen in zijn overall. Er is nog geen enkel AD Autobedrijf dat te kennen heeft gegeven te willen overstappen naar CarProf."