De voorkeur van Nederlanders wijkt hiermee af van die van de Europese autoliefhebber. Die koos voor de Mercedes-Benz S Klasse Coupé en de BWM i8 tot respectievelijk ‘Beste Auto’ en ‘Beste Elektrische Auto’.
Dit blijkt uit de uitkomsten van de Internet Auto Award, de jaarlijkse verkiezing die wordt georganiseerd door AutoScout24. Ruim 190 duizend Europese autoliefhebbers hebben deelgenomen aan de online verkiezing. 
Ook in België en Zwitserland eindigde de Tesla Model S bovenaan. Toch mag de BMW i8 de Europese titel ophalen, onder andere in Duitsland en Frankrijk kreeg dit model de meeste stemmen.
De ‘Beste Auto’ volgens de Europese autoliefhebber is de Mercedes Benz S Klasse Coupé. Vorig jaar wist Mercedes ook al deze titel in de wacht te slepen, destijds voor de Mercedes-Benz A-Klasse. De beste ‘Economische Auto’ volgens de Europeaan is de Toyota Auris Touring Sports Hybrid, Nederlanders gingen voor de Lexus IS 300h. De beste ‘Snelle Auto’ is volgens Europa de LaFerrari en volgens Nederlandse autoliefhebbers de Mercedes-Benz S-Klasse 63/65 AMG. Over de beste ‘Goedkope Auto’ waren Nederland en Europa wel eensgezind: de Opel Adam.