De populariteit van het Italiaanse merk laat zich bij de Utrechtse Maserati-dealer Louwman Exclusive eenvoudig verklaren: de Ghibli en Quattroporte zijn nu leverbaar met een sterke en zuinige dieselmotor en ook het nieuwe leaselabel LEF (Louwman Exclusive Finance) van het bedrijf maakt Maserati-rijden ineens veel bereikbaarder.

Honderd Maserati’s in zeven maanden, nog nooit werden er zo veel Maserati’s in zo’n korte tijd in Nederland op kenteken gezet. De Ghibli is veruit het populairste model gevolgd door de Quattroporte. Bij de Ghibli zijn vooral de uitvoeringen met een dieselmotor in trek. Deze motor maakt de Ghibli en Quattroporte voor een veel bredere doelgroep interessant. In het verleden koos alleen de autoliefhebber voor het merk met de drietand, nu doet dat ook de liefhebber die een verantwoorde, zakelijke keuze wil maken.

De verkoopprijzen voor een Maserati Ghibli met dieselmotor beginnen bij € 83.287,-, een Quattroporte met dezelfde 275 pk sterke V6 staat vanaf € 111.465,- in de prijslijst.