Ook ons land, dat maandenlang onderaan de lijst bungelde, zit eindelijk in de plus (ruim 8 procent). De laatste plaats wordt nu ingenomen door Slowakije. Mede door alle recente ontwikkelingen rond de euro werden in Griekenland ruim 8 procent minder auto’s verkocht.

Volgens de gegevens van autokoepel Acea werden er vorige maand in Europa 999.157 nieuwe personenauto’s verkocht waarmee de grens van 1 miljoen dus weer aardig binnen bereik lijkt te komen. Uitblinker is Ierland met een groei van meer dan 30 procent terwijl de autoverkopen in Spanje en Portugal meer dan een kwart hoger lagen. Op afstand volgt Italië met bijna 11 procent groei. De Britten blijven de opgaande lijn onverminderd vasthouden met een groei van bijna 7 procent terwijl de grootste Europese automarkt Duitsland een toename van 2,6 procent liet zien.

Nederland blinkt met de acht procent groei nog altijd niet uit maar zit nu wel in de middenmoot. Aan de andere kant moet België opnieuw een min noteren van bijna vijf procent. Verder staan er alleen minnen op het bord voor Oostenrijk, Roemenië en kleine landen als Luxemburg en Estland.