Het bedrijf verwacht daardoor meer controle te krijgen over de bestemming van ingeruilde auto’s. Ook voorziet Muntstad een verhoogd rendement, door voor elke auto het juiste afzetkanaal te kiezen.

Om de invoer van het nieuwe beleid stapsgewijs te laten verlopen, worden vooralsnog verschillende verkoopvarianten toegepast: gesloten online biedlijsten, directe verkoop en verkoop middels een open veiling. Alle werkprocessen worden in geautomatiseerde ‘workflows’ vastgelegd. Hierdoor wordt de in- en uitstroom van voertuigen inzichtelijk en controleerbaar.

Muntstad Lease zal gebruik gaan maken van de inspectiediensten van FleetSelect voor de inname van de leaseauto’s en de afrekening daarvan. Voor het realiseren van de hoogst mogelijke opbrengst zullen de veilingen van FleetSelect worden benut.

Muntstad verkoopt Volkswagen, Audi, Skoda, Seat en Volkswagen Bedrijfswagens. Behalve over elf vestigingen in Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Maarssen beschikt het bedrijf over twee schadeherstelbedrijven, een leasemaatschappij en een verhuurtak.