Achtereenvolgens Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes en Opel zijn het meest gevraagd. Aan de aanbodzijde valt op dat bij ons de Franse merken hoog scoren: Volkswagen, Renault, Opel, Ford en Peugeot. Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland: "Duitse auto’s zijn al jaren het meest gewild in Europa, de komende tijd zal daar geen verandering in komen."

Het halfjaarlijkse Europe Report van AutoScout24 vergelijkt vraag en aanbod van occasions in zeven Europese landen op basis van merk, type en kleur. Naast de gegevens over Nederland vermeldt het rapport ook data uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje. Het populairste merk in Europa is BMW, gevolgd door Volkswagen en Mercedes-Benz. Het meest gezochte model onder Europeanen is de BMW 3-Serie. In Nederland bezet deze auto de tweede plaats, achter de Volkswagen Golf. Tegen de Europese trend in blijkt in ons land rood als kleur voor een auto terug van weggeweest.

Opvallend: in Frankrijk wordt de top-vijf aan vraagzijde vrijwel volledig overheerst door Duitse merken. Alleen Renault (vierde plek) weet aan vraagzijde nog tegenwicht te bieden. Bij de Spanjaarden is Seat noch bij ‘aanbod’ noch bij ‘vraag’ terug te vinden in de top-vijf. Het is Duitsland wat de klok slaat.