Adac stapelde schandaal op schandaal, nadat het gesjoemel met de prijs ‘Gelber Engel’ aan het licht kwam. Als gevolg van al het gedoe verloor de vereniging een half miljoen leden. Maar er kwamen zeker zo veel nieuwe leden bij en eind 2014 waren het er alweer 18,9 miljoen. Op het moment groeit de vereniging weer en voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer dan 19 miljoen leden. Adac-voorzitter August Markl schreef in een memo aan de medewerkers dat ‘meer mensen als ooit tevoren vertrouwen hebben in de Adac’.
De crisis van het afgelopen jaar zou niets veranderen aan het succes van de 112-jarige verenigingsgeschiedenis.  De herstructurering is bezig en de structuur voor de nieuwe organisatie werd geschapen, schrijft Markl in het memo dat in handen is van het Duitse persbureau dpa.   

De vereniging heeft aangekondigd dat de commerciële dochterondernemingen strikter van de vereniging worden gescheiden, dat de organisatie transparanter wordt en dat belangenverstrengeling, zoals die kan ontstaan door bijvoorbeeld producten te testen en tegelijkertijd te verkopen, wordt vermeden. (bronnen: dpa/automobilwoche)