Daimler betaalt 1,86 miljard voor dieselgate VS

Daimler betaalt in totaal 2,2 miljard dollar ofwel 1,86 miljard euro voor ‘settlements’ rond dieselgate in de Verenigde Staten. De boetes van verschillende overheidsdiensten en kosten voor een aanpassingsproject van de betrokken auto’s komen op 1,5 miljard dollar. Daar komt dan nog 700 miljoen dollar bij om rond de 250.000 kopers van Mercedessen met een diesel-sjoemelmotor schadeloos te stellen. Daimler stelt dat het voldoende heeft gereserveerd voor deze regelingen waardoor de betalingen geen verdere gevolgen hebben voor de resultaten.

Duizenden banen weg bij Daimler

‘’Daimler en Mercedes-Benz USA zetten hiermee een belangrijke stap naar de afronding van de verschillende dieselprocedures. Daimler voorkomt hiermee langdurige rechtszaken met alle juridische en financiële risico’s vandaan,’’ meldt het autobedrijf. Alle afspraken moeten nog wel bezegeld worden door de betrokken rechtbanken. 

Daimler blijft ook nu echter weer benadrukken dat de overeenkomsten geen schuldbekentenis betekenen. ‘’De settlement lost de lopende civiele procedures op zonder ook maar enigszins vast te stellen of functionaliteiten in Daimler’s voertuigen sjoemelapparaten waren.’’ Daimler hoeft ook geen externe ‘monitor’ aan te stellen om de verdere voortgang te controleren, zoals bijvoorbeeld bij de Volkswagen Groep wel het geval was.

Daimler betaalt 1,86 miljard voor dieselgate VS - Automobielmanagement.nl

Daimler betaalt 1,86 miljard voor dieselgate VS

Daimler betaalt in totaal 2,2 miljard dollar ofwel 1,86 miljard euro voor ‘settlements’ rond dieselgate in de Verenigde Staten. De boetes van verschillende overheidsdiensten en kosten voor een aanpassingsproject van de betrokken auto’s komen op 1,5 miljard dollar. Daar komt dan nog 700 miljoen dollar bij om rond de 250.000 kopers van Mercedessen met een diesel-sjoemelmotor schadeloos te stellen. Daimler stelt dat het voldoende heeft gereserveerd voor deze regelingen waardoor de betalingen geen verdere gevolgen hebben voor de resultaten.

Duizenden banen weg bij Daimler

‘’Daimler en Mercedes-Benz USA zetten hiermee een belangrijke stap naar de afronding van de verschillende dieselprocedures. Daimler voorkomt hiermee langdurige rechtszaken met alle juridische en financiële risico’s vandaan,’’ meldt het autobedrijf. Alle afspraken moeten nog wel bezegeld worden door de betrokken rechtbanken. 

Daimler blijft ook nu echter weer benadrukken dat de overeenkomsten geen schuldbekentenis betekenen. ‘’De settlement lost de lopende civiele procedures op zonder ook maar enigszins vast te stellen of functionaliteiten in Daimler’s voertuigen sjoemelapparaten waren.’’ Daimler hoeft ook geen externe ‘monitor’ aan te stellen om de verdere voortgang te controleren, zoals bijvoorbeeld bij de Volkswagen Groep wel het geval was.