‘TAB-accu’s zijn vaste waarde in het premium segment’

brand story

Het was een roerig jaar, maar daar heeft R&W Batterijen zich zonder al te veel problemen doorheen geslagen. De acculeverancier, in de automotive sector vooral bekend van de uitgebreide range startaccu’s van het merk TAB, wist de omzet van 2019 zelfs te evenaren. “Wij zien de toekomst absoluut zeer zonnig in.”

We zitten tegenover Johan van den Hatert (Key Account Manager Europe) en Rick Doejaaren (Accountmanager Automotive) van het Edese familiebedrijf. R&W Batterijen is een zelfstandige aanbieder van batterijen, laders en de complete dienstverlening rondom deze energiepakketten. Het bedrijf is de officiële Nederlandse importeur van het merk TAB, van Discover Energy batterijen en van Fronius en SPE hoogfrequent laders. Beide heren kijken met een tevreden gevoel terug op 2020. “Natuurlijk houden bedrijven de hand vaker op de knip, maar dat heeft voor de verkoop van autoaccu’s niet zulke grote gevolgen. Als een accu kapot is, dan moet deze immers vervangen worden”, benadrukt Van den Hatert.

Premium

De basis van R&W Batterijen ligt in de tractiebatterijen, de afdeling automotive bestaat sinds 2009. De focus ligt op het leveren van accu’s voor diverse voertuigen en toepassingen van het Sloveens fabrieksmerk TAB. “Dit merk levert ook accu’s als OEM-deel aan de VW-groep en aan PSA. TAB heeft zijn plek in het premium segment veroverd”, aldus Van den Hatert. De vraag naar EFB- en AGM-accu’s is en blijft groot. De eerste generatie auto’s met een  start-stopsysteem is inmiddels toe aan een nieuwe accu. R&W Batterijen gelooft in fijnmazige distributie, vervolgt Doejaaren. “Goed advies, snelle levering en servicegericht denken. Dat zijn onze speerpunten. Dozen schuiven kan iedereen.” Om klanten nog beter te kunnen bedienen werd afgelopen jaar een nieuwe locatie geopend in Dordrecht. Van den Hatert: “We willen ons klantenbestand in de regio Rijnmond verder uitbreiden. Dit is een interessante regio waar heel veel gebeurt.”

Omzet geëvenaard

De omzet van de Edese acculeverancier bleef op het niveau van vorig jaar, wat in deze coronatijd een uitstekende prestatie is. “We merkten intern dat iedereen nog harder ging lopen. De schouders eronder was het motto. Dat is in mijn ogen typisch voor een familiebedrijf. We doen het met z’n allen”, vindt Doejaaren. Over doelen gesproken. Ook internationaal wil het bedrijf een grotere speler worden. Van den Hatert: “2020 was ook het jaar om onze export in Duitsland en België verder op te tuigen. Vooral bij onze oosterburen zien we grote mogelijkheden. Het is weliswaar een lastige markt met heel veel grote partijen. Maar juist door de grootte liggen er ook heel veel kansen om een voet tussen de deur te krijgen. Ook Oostenrijk en Zweden lonken.” De coronamaatregelen hebben de exportambities van het bedrijf dit jaar gedwarsboomd. “Maar hier gaan we volgend jaar zeker vol mee aan de slag. Kortom, er liggen genoeg kansen in 2021!”

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2021.

‘TAB-accu’s zijn vaste waarde in het premium segment’ - Automobielmanagement.nl

‘TAB-accu’s zijn vaste waarde in het premium segment’

brand story

Het was een roerig jaar, maar daar heeft R&W Batterijen zich zonder al te veel problemen doorheen geslagen. De acculeverancier, in de automotive sector vooral bekend van de uitgebreide range startaccu’s van het merk TAB, wist de omzet van 2019 zelfs te evenaren. “Wij zien de toekomst absoluut zeer zonnig in.”

We zitten tegenover Johan van den Hatert (Key Account Manager Europe) en Rick Doejaaren (Accountmanager Automotive) van het Edese familiebedrijf. R&W Batterijen is een zelfstandige aanbieder van batterijen, laders en de complete dienstverlening rondom deze energiepakketten. Het bedrijf is de officiële Nederlandse importeur van het merk TAB, van Discover Energy batterijen en van Fronius en SPE hoogfrequent laders. Beide heren kijken met een tevreden gevoel terug op 2020. “Natuurlijk houden bedrijven de hand vaker op de knip, maar dat heeft voor de verkoop van autoaccu’s niet zulke grote gevolgen. Als een accu kapot is, dan moet deze immers vervangen worden”, benadrukt Van den Hatert.

Premium

De basis van R&W Batterijen ligt in de tractiebatterijen, de afdeling automotive bestaat sinds 2009. De focus ligt op het leveren van accu’s voor diverse voertuigen en toepassingen van het Sloveens fabrieksmerk TAB. “Dit merk levert ook accu’s als OEM-deel aan de VW-groep en aan PSA. TAB heeft zijn plek in het premium segment veroverd”, aldus Van den Hatert. De vraag naar EFB- en AGM-accu’s is en blijft groot. De eerste generatie auto’s met een  start-stopsysteem is inmiddels toe aan een nieuwe accu. R&W Batterijen gelooft in fijnmazige distributie, vervolgt Doejaaren. “Goed advies, snelle levering en servicegericht denken. Dat zijn onze speerpunten. Dozen schuiven kan iedereen.” Om klanten nog beter te kunnen bedienen werd afgelopen jaar een nieuwe locatie geopend in Dordrecht. Van den Hatert: “We willen ons klantenbestand in de regio Rijnmond verder uitbreiden. Dit is een interessante regio waar heel veel gebeurt.”

Omzet geëvenaard

De omzet van de Edese acculeverancier bleef op het niveau van vorig jaar, wat in deze coronatijd een uitstekende prestatie is. “We merkten intern dat iedereen nog harder ging lopen. De schouders eronder was het motto. Dat is in mijn ogen typisch voor een familiebedrijf. We doen het met z’n allen”, vindt Doejaaren. Over doelen gesproken. Ook internationaal wil het bedrijf een grotere speler worden. Van den Hatert: “2020 was ook het jaar om onze export in Duitsland en België verder op te tuigen. Vooral bij onze oosterburen zien we grote mogelijkheden. Het is weliswaar een lastige markt met heel veel grote partijen. Maar juist door de grootte liggen er ook heel veel kansen om een voet tussen de deur te krijgen. Ook Oostenrijk en Zweden lonken.” De coronamaatregelen hebben de exportambities van het bedrijf dit jaar gedwarsboomd. “Maar hier gaan we volgend jaar zeker vol mee aan de slag. Kortom, er liggen genoeg kansen in 2021!”

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2021.