Bandenspanning te vinden op nieuwe website

De overheidscampagne Kiesdebesteband heeft een nieuwe webapplicatie watismijnbandenspanning.nl gelanceerd. Op die site kunnen automobilisten na invoering van hun kenteken en bandenmaat checken wat voor hun auto de juiste bandenspanning is.

Met deze campagne wil de overheid automobilisten stimuleren om vaker de bandenspanning te (laten) controleren, zodat ze veiliger, zuiniger en schoner rijden, meldt branche-organisatie Vaco.

Nooit

Volgens Vaco checkt drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Eén van de redenen waarom automobilisten hun banden niet regelmatig oppompen, is dat ze de juiste bandenspanning niet weten. Om die automobilisten op weg te helpen, ontwikkelde de overheid de nieuwe webapplicatie. De site biedt ook een agenda-alert. Hiermee krijgen automobilisten elke twee maanden een herinnering, zodat ze weten dat het tijd is om de banden te controleren en lucht te geven. Daarvoor is er ook een website vindbandenpomp.nl ontwikkeld die de weg wijst naar de dichtstbijzijnde locatie met een bandenpomp. VACO-leden kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze website.

Vredestein

De app is ontwikkeld in samenwerking met bandenproducent Vredestein. Paul Eidhof, Cluster Director Vredestein Benelux: “De webapplicatie koppelt via de invoer van het kenteken de bandenspanningsdatabase van Apollo Vredestein aan de voertuiggegevens van de RDW. Voor het berekenen van de juiste spanning wordt onder meer gekeken naar de gegevens van de autofabrikant, de maat en de load index van de banden. Op termijn vervangt de nieuwe webapplicatie de bekende bandenspanningstabellen.”

Bandenspanning te vinden op nieuwe website - Automobielmanagement.nl

Bandenspanning te vinden op nieuwe website

De overheidscampagne Kiesdebesteband heeft een nieuwe webapplicatie watismijnbandenspanning.nl gelanceerd. Op die site kunnen automobilisten na invoering van hun kenteken en bandenmaat checken wat voor hun auto de juiste bandenspanning is.

Met deze campagne wil de overheid automobilisten stimuleren om vaker de bandenspanning te (laten) controleren, zodat ze veiliger, zuiniger en schoner rijden, meldt branche-organisatie Vaco.

Nooit

Volgens Vaco checkt drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Eén van de redenen waarom automobilisten hun banden niet regelmatig oppompen, is dat ze de juiste bandenspanning niet weten. Om die automobilisten op weg te helpen, ontwikkelde de overheid de nieuwe webapplicatie. De site biedt ook een agenda-alert. Hiermee krijgen automobilisten elke twee maanden een herinnering, zodat ze weten dat het tijd is om de banden te controleren en lucht te geven. Daarvoor is er ook een website vindbandenpomp.nl ontwikkeld die de weg wijst naar de dichtstbijzijnde locatie met een bandenpomp. VACO-leden kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze website.

Vredestein

De app is ontwikkeld in samenwerking met bandenproducent Vredestein. Paul Eidhof, Cluster Director Vredestein Benelux: “De webapplicatie koppelt via de invoer van het kenteken de bandenspanningsdatabase van Apollo Vredestein aan de voertuiggegevens van de RDW. Voor het berekenen van de juiste spanning wordt onder meer gekeken naar de gegevens van de autofabrikant, de maat en de load index van de banden. Op termijn vervangt de nieuwe webapplicatie de bekende bandenspanningstabellen.”