Drukker bij bandenbedrijven maar geen stormloop

Bandenbedrijven in ons land hebben door de zware sneeuwval en bevroren wegen te maken met een bescheiden toeloop van klanten die alsnog de winterbanden onder hun auto willen zetten. Ook zijn er klanten die winterbanden willen aanschaffen nu ze merken dat het toch behoorlijk kan sneeuwen in Nederland.

Vaco: zomerband zorgwekkend, winterband voorbeeldig

“Je kunt echter niet spreken van een stormloop, zo veel is het niet. Maar het is deze week wel behoorlijk druk bij de bandenbedrijven. Die drukte kunnen ze prima aan, bandenwissel is tegenwoordig een haast militaire operatie, dat verloopt allemaal soepel,’’ zegt Edwin Brinksma, branche manager bij de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche VACO.

Minder vertrouwen

De extra vraag naar winterbanden en bandenwissel is echter bij lange na niet voldoende om de stilte van de afgelopen weken te compenseren, benadrukt Brinksma. ‘’Mensen werken thuis, gaan minder weg en rijden dus veel minder. Vervangen van de banden wordt uitgesteld, die vraag krijg je ook niet meer terug. Ook gaan er veel minder mensen naar de wintersport waardoor er ook al minder behoefte is aan winterbanden. Over het algemeen zie je ook dat het vertrouwen bij de banden- en wielenbedrijven door de aanhoudende coronamaatregelen verder afneemt.’’

Drukker bij bandenbedrijven maar geen stormloop - Automobielmanagement.nl

Drukker bij bandenbedrijven maar geen stormloop

Bandenbedrijven in ons land hebben door de zware sneeuwval en bevroren wegen te maken met een bescheiden toeloop van klanten die alsnog de winterbanden onder hun auto willen zetten. Ook zijn er klanten die winterbanden willen aanschaffen nu ze merken dat het toch behoorlijk kan sneeuwen in Nederland.

Vaco: zomerband zorgwekkend, winterband voorbeeldig

“Je kunt echter niet spreken van een stormloop, zo veel is het niet. Maar het is deze week wel behoorlijk druk bij de bandenbedrijven. Die drukte kunnen ze prima aan, bandenwissel is tegenwoordig een haast militaire operatie, dat verloopt allemaal soepel,’’ zegt Edwin Brinksma, branche manager bij de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche VACO.

Minder vertrouwen

De extra vraag naar winterbanden en bandenwissel is echter bij lange na niet voldoende om de stilte van de afgelopen weken te compenseren, benadrukt Brinksma. ‘’Mensen werken thuis, gaan minder weg en rijden dus veel minder. Vervangen van de banden wordt uitgesteld, die vraag krijg je ook niet meer terug. Ook gaan er veel minder mensen naar de wintersport waardoor er ook al minder behoefte is aan winterbanden. Over het algemeen zie je ook dat het vertrouwen bij de banden- en wielenbedrijven door de aanhoudende coronamaatregelen verder afneemt.’’